Борац у генералној проби није дошао до гола: Реми за бригу Жижовића

Дарко Драгичевић
Борац у генералној проби није дошао до гола: Реми за бригу Жижовића

БАЊАЛУКА - Реми за бригу тренера Младена Жижовића. У генералној проби пред старт такмичења у квалификацијама за Лигу шампиона Борац није успио да савлада Радник на Градском стадиону.

Имали су Бањалучани неколико добрих прилика, погађали су и оквир гола, али нису успијевали да постигну погодак. Тако је на крају меч завршен без  голова (0:0).

Била је ово четврта утакмица бањалучког тима током припремног периода, а у прве три су уписали двије побједе (УТА Арад 2:1 и Корвинул 2:0) и реми (Цеље 2:2).

Тренер Младен Жижовић истиче да се из овог меча морају извући што боље поуке како би екипа исправила недостатке.

- Ушли смо млако у утакмицу, поготово прво полувријеме нисмо били на нивоу иако смо имали неколико изгледних шанси за постизање голова. Једноставно, нисмо знали или имали снаге да поведемо. Послије смо мало почели да играмо на индивидуалне ствари, имали још неколико прилика, гости такође. Мислим да нам ова утакмица и те како може послужити да је анализирамо и донесемо из ње добре закључке, те поправимо ствари које нису биле добре у нашој игри - рекао је тренер Борца Младен Жижовић након утакмице са Бијељинцима.

Борац ће прву званичну утакмицу у новој сезони играти 10. јула на Градском стадиону са почетком у 21 час. Тада ће играчи Младена Жижовића дочекати првака Албаније Егнатију у оквиру првог кола квалификација за Лигу шампиона.

- Све радимо како бисмо што спремније дочекали те утакмице, припремамо се ради тога. Још смо можда мало тешки, ову седмицу ћемо искористити да се освјежимо и што спремније дочекамо ту утакмицу и надамо се најбољем - истакао је Жижовић.

Борац је играо у саставу: Шишковски, Квржић (од 75. минута Караклајић), Мајерс (од 75. Ћелић), Каролина, Ерера Кардона, Граховац, Чавић (од 67. Пихлер), Вуковић, Врањеш (од 67. Ђајић), Хреља (од 67. Кулашин), Лукић (од 67. Хасукић).

Жеља искорак

Пред Фудбалским клубом Борац је сезона пуна изазова и искушења на четири фронта.
- Наш циљ је да направимо искорак на међународној сцени. Настојаћемо да се пласирамо у групну фазу неког од еврокупова. Оптимиста сам, али исто тако знам да нас чека веома тежак посао - поручио је предсједник Горан Лукић за “Спортски журнал”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана