Борац спреман за реванш, капије отворене од 19 часова

Дарко Пашагић
Борац спреман за реванш, капије отворене од 19 часова

БАЊАЛУКА - Пред фудбалерима Борца вечерас од 21 час на Градском стадиону је најзначајнија утакмица у 98 година дугој историји клуба у којој ће покушати да неутралишу минус из Солуна, елиминишу грчког шампиона ПАОК и пласирају се у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

У фудбалском клубу Борац ништа не препуштају случају пред вечерашњи реванш, па су путем друштвених мрежа објаснили правила понашања за све оне који дођу на Градски стадион. Најважнија ставка јесте то да је присталицама грчког клуба, због прошлосезонских инцидената у нокаут фази Конференцијске лиге, забрањен долазак на прво наредно (односно ово) европско гостовање.

Самим тим, гостујућег сектора неће бити, а на Градски стадион неће бити дозвољен улазак било коме са обиљежјима ПАОК-а и братских му клубова, прије свега београдског Партизана.

Капије Градског стадиона биће отворене од 19 часова и на стадион неће бити дозвољено уношење хране и пића, који ће се моћи купити на унутрашњим пунктовима. На и око стадиона биће појачано присуство полиције и обезбјеђења.

Навијачи су замољени да не убацују било какве предмете на терен и да не користе пиротехничка средства. Напоменуто је да је употреба дронова строго забрањена, као и да се навија спортски без дискриминације на расној и националној основи.

Први меч одигран на стадиону "Тумба" завршен је побједом ривала од 3:2, али према приказаној партији "црвено-плави" имају чему да се надају у реваншу.

- Надам се да ћемо показати сличну игру као што имали у Солуну, али да ће резултат бити другачији. У том сегменту нисмо били задовољни без обзира како неко други то доживљава. Могао бих поновити конференцију од прије седам дана, као неки дежа ви с обзиром да смо говорили да нам нико не може одузети снове, наду, вјеру и хтијење, а можда је недостајала само једна ријеч, инат да покажемо да можемо парирати једном заиста великом клубу, који је у овом двомечу апсолутни фаворит и то ми прихватамо. Међутим, хтјели смо и добили смо да смо послије првог меча "фудбалски живи" и да у вечерашњем амбијенту покажемо још више и да направимо првокласно изненађење. Да избацимо грчког шампиона - нагласио је шеф стручног штаба Борца Младен Жижовић.

Према његовим ријечима атмосфера у екипи је сјајна.

- Сви стојимо чврсто на земљи, иако у граду влада права еуфорија. Осјетимо то на сваком кораку, али то не желимо у свлачионици. Свјесни смо својих могућности и квалитета противника, који је опет фаворит и има предност из првог меча. Међутим, опет наше залагање и вјеру ћемо пробати да претворимо у добар резултат и пролазак у сљедеће коло - рекао је Жижовић и додао да нема повријеђених ни кажњених играча пред реванш дуел са Грцима.

У првом мечу за Бањалучане су били кобни прекиди.

- Тај њихов квалитет познат је одраније и на то сам упозоравао прије првог меча, али тренуци деконцентрације су нас коштали два гола у Солуну. Уз то су брзи из контри и полуконтри. Морамо одиграти перфектно, ништа им не смијемо "поклонити" на терену - нагласио је Жижовић.

Нападач Борца Јово Лукић нада се повољном исходу.

- Сигурно да нас очекује јако тешка утакмица против квалитетног противника, али прије седам дана смо показали да и ми имамо квалитет, тимски дух и ако поновимо приступ као у првом дуелу, надам се да можемо остварити позитиван резултат. Несумњиво нам се послије прве утакмице подигло самопоуздање, иако је ПАОК велики противник. Надам се да ћемо поновити игру из Солуна и проћи у треће коло квалификација за Лигу шампиона - рекао је Лукић.

Холанђани на центру

Реванш  сусрет другог кола квалификација за Лигу шампиона између Борца и ПАОК-а судиће Аандер ван дер Еејк из Холандије. Помоћни арбитри су његови сународњаци Ренс Блуминк и Дион Фикерт, а четврти дјелилац правде је такође Холанђанин Алекс Бос. И судије у ВАР соби су "лале". То су Денис Хиглер и Ингмар Естром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана