Борац се вратио на побједнички колосијек

Д. П.
Борац се вратио на побједнички колосијек

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца у дербију 12. кола Премијер лиге савладали су Широки Бријег са 1:0 и тако су се вратили на побједнички колосијек, који је био прекинут са два ремија (Сарајево 1:1 и Зрињски 0:0).

Била је ово 11. узастопна утакмица изабраника Винка Мариновића без пораза, а за то вријеме забиљежили су девет побједа и два пута су играли неријешено.

Домаћи су запријетили већ у трећем минуту када је Јаков Благаић са неких 16 метара погодио стативу.

Исти играч је покушао и у 26. минуту када је његов ударац отишао покрај стативе. Бањалучани су повели у 40. минуту када је Давид Чавић мало искоса са лијеве стране са неких 12 метара лобовао голмана гостију Јосипа Бендера, који је лопту закачио врховима прстију, али недовољно да спријечи погодак.

На истеку првог полувремена Јово Лукић шутирао је са ивице казненог простора, али је његов ударац отишао покрај гола.

И у наставку меча Борац је био опаснији ривал. Међутим његови фудбалери нису искористили неколико зрелих прилика.

Послије ове побједе црвено-плави су задржали прво мјесто са 29 бодова испред Сарајева са 23 и Зрињског са 22, али Мостарци имају одиграна два меча мање. Широки Бријег је четврти са 19 бодова и одиграном утакмицом мање.

У наредном, 13. колу Борац гостује на "Кошеву" гдје ће играти против Сарајева, а овај меч је на програму у недјељу, 5. новембра од 15,15 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана