Борац преокретом савладао Вележ

Дарко Пашагић
Борац преокретом савладао Вележ

БАЊАЛУКА – Фудбалери Борца у одгођеном сусрету првог кола Премијер лиге БиХ пред нешто више од 1.500 гледалаца на Градском стадиону савладали су Вележ са 2:1 и послије ове побједе пробили су се на четврто мјесто са 16 бодова из седам одиграних мечева.

Гости су могли доћи до предности већ у првом минуту, када је њихов најбољи стријела Михаел Млинарић погодио пречку. Прву шансу за домаћи су имали у четвртом минуту, али се Давид Чавић није најбољ снашао и прилика је отишла у неповрат.

Санди Огринец могао је Бањалучане довести до предности у 12. минуту када је савезник Мостараца била статива. Велећ је од 44. минута играо са фудбалером мање на терену, јер је због другог жутог картона игру морао напустити Едо Вехабовић.

Гости су у 48. минуту имали сјајну приликуи, али је Анте Ореч са неких 13 метара шутирао преко гола. Пет мннута касније Саво Шушић у жељи да врати лопту голману Филипу Манојловићу направио је катастрофалну грешку, што је искористио млади Амар Милак и довео Мостарце до предности. У 59. минуту, само три минута након што је ушао у игру, искусни Стојан Врањеш послије центаршута Себастијана Ерере изједначио је на 1:1.

Изабраници Младена Жижовића до потпуног преокрета дошли су у 82. минуту, када се послије још једног одличног центаршута Ерере на другој стативи нашао Санди Огринец и спровео лопту у мрежу.

Бањалучани ће већ у сриједу од 14 часова играти одгођени меч другог кола у коме ће бити гости Игмана у Коњицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана