Борац шампионски напунио мрежу Тузлака на Тушњу

GS
Foto: FK Borac

У оквиру 31. кола Премијер лиге БиХ данас су се на стадиону Тушањ састали Тузла Сити (Тuzla City) и Борац, а гости из Бања Луке славили су побједу резултатом 6:2.

Тузла Сити први долази до предности и то у 11. минути. Сјајна контра домаће екипе, Машовић је добро прошао Шушића и феноменално погодио са 14 метара.

Само три минуте касније изједначење. Добро расположени Хреља је центрирао, а Благаић се најбоље снашао пред голом домаће екипе за 1:1.

28. минут донио је потпуни преокрет. Благаић је сјајно повратном лоптом упослио Граховца који с 12 метара сјајно погађа, преноси СпортСпорт.

Борац иде на 3:1 у 44. минути. Врањеш је повукао с неких 50 метара, одиграо за Вуковића који га гура у мат позицију, а искусни лисац не гријеши.

Погодио је Лукић за 4:1 у 45. минути, асистенција Јуриља. Био је то уједно и крај првог дијела утакмице.

Ситy смањује пет минута касније. Делимеђац је добро упослио Нукића, Херрера и Шушић су спавали, а фудбалер домаће екипе погађа за 2:4.

Тек након што је ушао у игру, у 80. минути Карјашевић добија црвени картон. Сасвим оправдано одлука главног судије Милоша Гиговића. Карјашевић је након једног дуела без икакве потребе, јако одгурнуо Граховца. Субић, резервни играч Борца је добио жути картон.

Врањеш је сјајно упослио Макарића у 86. минути, који је заобишао Абдулаховића, но готово с линије је лопту избио један играч домаће екипе.

Одмах потом пети гол Борца. Хреља је центрирао, чини се да лопту нико није додирнуо и она је завршила у мрежи.

У 89. минути коначан резултат је постављен. Погодио је Пејовић након асистенције Јуриља. Погријешио је дебело и Абдулаховић који није био на голу.

Борац је тако на +8 у односу на Зрињски. Ако Племићи вечерас киксају на гостовању код ГОШК-а (21:00), Борац је нови првак БиХ.

Наредно коло када би Борац без обзира на исход вечерашњег меча у Габели могао овјерити титулу, Борцу доноси домаћи дуел с Игманом, док ће Тузла Ситy у госте код Зрињског.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана