Борац сачувао највећег талента

ГС
Борац сачувао највећег талента

БАЊАЛУКА - Матеј Декет, капитен пионирске селекција Фудбалског клуба Борац и репрезентације БиХ ставио је параф на дугогодишњи, професионални, уговор са бањалучким клубом. За младог играча није било дилеме гдје ће наставити каријеру.

"Желим да се захвалим челним људима ФК Борац што су препознали мој таленат и што су ми указали повјерење. Даћу све од себе да га оправадам. Борац је највећи клуб на овим просторима и пресрећан сам што сам потписао уговор. Велику захвалност дугујем свим својим тренерима из омладинске школе, али и својим родитељима који су ми велика подршка на сваком кораку.“ каже Декет.

Сатима би трајало да се поброје сви голови које је Матеј постигао до сада. Мреже тресе као од шале, али је свјестан да је пред њим напоран рад.

„Фудбалски пут је мукотрпан и пун одрицања. Знам да само напорним радом могу да остварим своје снове и спреман сам на то. Уговор који сам потписао са ФК Борац даје ми огроман мотив да наставим тамо гдје сам стао. Мој највећи сан је да једног дана у Борчевом дресу заиграм за први тим пред пуним трибинама. Даћу све од себе да се то оствари.„ искрено ће Матеј.

Матеј Декет је Борчева будућност, задовољан је и Оливер Јандрић, спортски директор клуба што је један од најталентовнијих играча са наших простора остао вјеран „црвено плавим“ бојама.

"За Матеја је уговор који је потписао награда за све оно што је показао у протеклом периоду и стимуланс да настави са још јачим радом, да сваким даном буде још посвећенији и све бољи. Желим да упутим и захвалност његовим родитељима који су примјер како треба да се прати спортски пут једног дјетета. Наравно, уз спорт, велику пажњу Матеј треба да обрати и на своје образовање, и да резултати са фудбалског терена буду идентични онима из школске клупе", рекао је  Јандрић.

Омладинска школа ради пуном паром. Матеј хвали рад тренера, али и таленат својих саиграча. Све су то разлози за задовољство и код Саше Кајкута, првог човјека омладинске школе ФК Борац.

"Матеј је на терену показао сав свој таленат, а ван њега све оно што краси клуб попут нашег. Наш циљ је да у омладинској школи стварамо играче, али и да свима усадимо оне здраве, спортске навике, да им изградимо карактер који ће их касније водити кроз живот. Матеју желим пуно среће, а његов потпис уговор уједно је мотив и за све остале играча из наше омладинске школе да још боље раде јер њихов рад сигурно ће доћи на наплату. Пратимо све и желимо да се клуб дичи својом дјецом", рекао је Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана