Борац ремијем изборио финале

Д.Д.
Борац ремијем изборио финале

УГЉЕВИК – Борац је изборио пласман у финале Купа Републике Српске након што је у реваншу одиграо неријешено 1:1 против Звијезде 09 у Угљевику и тако је сачувао предност из првог меча (2:1).

Екипа из Етно села Станишић има за чиме да жали јер је посебно у првом дијелу била пуно бољи противник и пропустила је неколико добрих шанси. Од старта су кренули веома офанзивно према голу Николе Ћетковића, који је имао двије добре интервенције и зауставио је ударце Немање Којића и Марка Зоћевића. Након корнера Андрија Јањић је погодио пречку.  

Казна за промашаје је дошла у 29.минуту. Из првог озбиљнијег напада Момчило Мркаић је погодио за вођство Бањалучана. Ипак њихова радост је кратко трајала јер је Звијезда већ у наредном налету дошла до изједначења. У шеснаестерцу се добро снашао Гадсвил Вадзе. Домаћи су могли и до 2:1 а ударац Абида Мујагића зауставила је статива.

У наставку домаћи тим је најбољу шансу имао у 80. минуту када је Немања Којић шутирао у шеснаестерцу а Ћетковић добро одбранио. Борац је могао да опасније запријети након контре у којој се нашао Јово Лукић али је његово убацивање било прејако. Покушао је затим и Јаков Благаић чији ударац је одбранио голман домаћих.

Ривал у финалу је екипа Лакташа , а финале је планирано за 7.јун у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана