Борац ремијем иде ка јесењој титули

Дарко Драгичевић
Борац ремијем иде ка јесењој титули

САРАЈЕВО - Борац иде ка јесењој титули у првенству БиХ. Бањалучани су у дербију кола ремизирали против Сарајева 1:1 и тако сачували предност у односу на једног од главних ривала, те наставили сјајан низ успјеха.

Наиме, био је ово 12. меч у којем Борац није доживио пораз и суверено држи лидерску позицију. Утакмица у Сарајеву према кретању резултата била је слична претходном дербију у Бањалуци гдје су гости повели а домаћин у финишу дошао до бода.

Екипа Винка Мариновића повела је већ у другом минуту. Јаков Благаић је одлично упослио Јована Нишића у шеснаестерцу а везиста је погодио за вођство.

Одмах затим Сарајево је имало велику шансу. Из слободног ударца Хасић је погодио стативу. Домаћи тим је имао лопту у посједу али су гости били опаснији па су пријетили преко Давида Чавића а затим и Јакова Благаића. У финишу првог дијела добру прилику пропустио је и Хозе Кортез.

На старту другог дијела Сарајево је било нешто опасније. Одлично је интервенисао Себастијан Ерера који је изблокирао покушај домаћих у 48.минуту. Затим је након конфузије интервенисао и голман Милан Мијатовић.

Брзо су се консолидовали гости, па су затим опасно и пријетили. Ударац Благајића је кратко одбио Шахиновић али Јово Лукић није био довољно брз, да би затим Нишић шутирао преко гола.

На другој страни Чатаковић је добро захватио лопту, али је отишла поред стативе,

Ипак најбољу шансу да ријеши меч пропустио је Јово Лукић у 74.минуту. Након контре изашао је сам пред Шахиновића али је покушао да га лобује и то лоше па је лопта прошла поред гола.

Борац је у финишу имао играча мање након што је директан црвени картон добио Никола Пејовић. Сарајево је дало све карте у напад и запријетило је преко Керемеа.

Ипак у судијској надокнади Сарајево је дошло до изједначења а након велике гужве погодио је Аничић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана