Борац против Ки Клаксвика: Двомеч вриједан 3,5 милиона евра

Дарко Пашагић
Борац против Ки Клаксвика: Двомеч вриједан 3,5 милиона евра

ТОРШАВН - Пред фудбалерима Борца је историјски двомеч против представника Фарских острва Ки Клаксвика. Бањалучани могу успјехом у овом двомечу први пут у клупској историји да изборе најмање групну фазу Лиге конференције.

Међутим није занемарљив ни онај други финансијски дио који доноси овај двомеч. Наиме, ако би прошли Ки Клаксвик, Бањалучани би се пласирали у плеј-оф рунду Лиге Европе, гдје би одмјерили снаге са Митјиландом или Фенербахчеом те би имали шансу да се пласирају у групну фазу овог такмичења.

Групна фаза овог такмичења доноси 4,1 милион у старту, док се побједа вреднује 450.000 евра, а реми 150.000 евра. На све то треба додати и дио новца који може да се добије од ТВ права, као и чињенице да ће екипе које на крају буду до 16. мјеста добити додатни бонус.

Чак и у случају пораза у плеј-офу Лиге Европе, Бањалучани би имали сјајан финансијски учинак. Такмичење би наставили у групној фази у Лиги конференције.

Сам пласман у ову фазу од ове сезоне доноси 3,1 милион евра, док је побједа вриједна 400.000 евра, а реми 133.000 уз поменуте бонусе. Сами бројеви показују колики значај има овај дуел против представника Фарских острва.

Ипак јасно је да Борац не очекује нимало наиван противник. Ки Клаксвик игра на терену са вјештачком травом, што уз ниске температуре и дуго путовање и те како може да представља проблем. Они су тако рушили на овом терену Молде, Олимпију прошле те Малме ове сезоне, док су ремизирали против Лила, Ференцвароша, Шерифа, а једина екипа која је успјела да слави на гостовању је Слован Братислава.

- Очекује нас изузетно незгодан ривал, екипа која веома добро игра на свом терену, гдје су остварили неколико одличних резултата. Опасни су из прекида, али ћемо ми урадити све да остваримо повољан резултат за реванш - поручио је Давид Чавић.

Меч у Торшавну се игра у 19 часова.

Регистровани

Пред дуеле против Ки Клаксвика Борац је регистровао два нова играча. Иако се очекивало да би голман Филип Манојловић могао да појача конкуренцију међу стативама, у стручном штабу су се одлучили да региструју бека Марка Вукчевића и везисту Николу Срећковића. Они ће тако имати право наступа у наредним дуелима, док је са списка скинут нападач Стефан Марчетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана