Борац промовисао појачања за рођендан: Савић јача напад

Дарко Драгичевић
Борац промовисао појачања за рођендан: Савић јача напад

БАЊАЛУКА - Стефан Савић (30) је ново појачање фудбалског клуба Борац и потписао је уговор са шампионом Премијер лиге БиХ на двије године.

На бањалучки Градски стадион стиже из пољске Варте Познан, а игра на позицији офанзивног везног, иако се сналази и на крилним позицијама. Рођен је у Салцбургу 9. јануара 1994. гдје је и почео играчку каријеру, а прошао је све омладинске категорије Ред була прије него је одиграо три утакмице за сениорски тим.

У Аустрији је још носио дрес Лиферинга и ЛАСК-а, након чега је појачао хрватски тим Славен Белупо. Послије ангажмана у Хрватској потписао је за Роду.

Носио је још и дресове љубљанске Олимпије, Висле из Кракова и Тузласпора прије него што се вратио у Пољску. Прошле сезоне одиграо је 32 утакмице на којима је постигао три гола и уписао исто толико асистенција.

Тренер Младен Жижовић је истакао да тек очекује новог играча који би требало да надомјести одлазак Јакова Благаића.

- Надам се да ћемо с њим појачати конкуренцију у нападном дијелу тима - рекао је Жижовић.

Прије њега у Борац су дошли: Јурих Каролина, Никола Милићевић, Матеја Сташевић, Лука Мисимовић, Барт Мајерс, Шон Димек , Есмир Хасукић, Алекс Пихлер, Дамјан Шишковски и Петар Караклајић. Они су представљени навијачима за 98. рођендан.

У клубу се надају да ће комплетирати екипу. Сигурно да је најтеже тренеру Младену Жижовићу од којег се очекује да уклопи тим и спреми га за искушења на четири фронта.

- Не смијемо пуно да гријешимо, стиснути смо били и временским ограничењем, тако да некад може доћи до неке грешке. Због тога можда и мало дуже чекамо да би се одлучили за поједине играче, надам се да ћемо имати још једног играча у нашем тиму. Врло добро познајем амбијент и атмосферу у клубу јер сам био ту три године као играч, а оно што је фасцинантно јесте то да и послије свега град Бањалука и Бањалучани су везани за клуб Борац и кад је то било тешко, а и сада кад су сјајне ствари иза клуба - рекао је Жижовић.

Дрес

Фудбалски клуб Борац је на 98. рођендан у парку “Петар Кочић” представио новајлије који ће носити дрес бањалучког тима у наредној сезони. Поред тога представљене су и три нове гарнитуре дресова за наредну сезону. Главни дрес биће у потпуно црвеној боји, друга резервна варијанта је бијела, док је трећа варијанта љубичаста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана