Борац позвао навијаче на прославу титуле

Дарко Пашагић
Борац позвао навијаче на прославу титуле

БАЊАЛУКА - Фудбалере Борца још само један мали корак дијели до треће шампионске титуле у историји, а огроман посао направили су у 31. колу Премијер лиге побједом на “Тушњу” над Тузла ситијем од 6:2.

Иако су домаћини, који су овим поразом изгубили готово све шансе за опстанак, први дошли до предности. Разиграна чета са Градског стадиона већ до одласка на полувријеме са четири поготка ријешила је питање побједника. У наставку сусрета убједљив тријумф је још само потврђен и сада је Бањалучанима остало да у наредном колу на свом стадиону, 15. маја од 17 часова, савладају Игман из Коњица и заједно са својим присталицама прославе освајање титуле.

Ово је први пут да је Борац у Премијер лиги постигао шест голова на гостујућем терен, а досадашњи рекорд била је побједа на требињским “Полицама”, гдје је Леотар 4. маја 2014. године савладан са 5:0.

- Нисмо најбоље почели, добили смо гол, али смо се брзо вратили. Дошли смо до изједначења и онда смо полако почели да преузимамо игру и врло брзо смо дошли до та четири гола која су нам омогућила високу предност. У другом полувремену била је таква ситуација да смо чекали прилику да дођемо до петог поготка, међутим нисмо. Тузла се вратила на 2:4 и опет смо послије тога имали једну добру реакцију и дошли до јако важне побједе. Овом приликом бих честитао момцима на побједи, остао нам је још само један корак до титуле - рекао је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Радује чињеница да је голове на “Тушњу” постигло шест различитих стријелаца.

- Наравно да можемо да будемо задовољни, било нам је битно да побиједимо. Имамо још неких проблема што се тиче повријеђених играча, нисмо могли да рачунамо на неке фудбалере које смо имали у ростеру. Међутим, ови играчи који су ушли показали су још једном да смо ове сезоне имали широк избор - додао је Мариновић.

Један од шест погодака у тузланској мрежи, и то трећи за црвено- плаве на “Тушњу”, постигао је и искусни нападач Стојан Врањеш.

- Били смо свјесни важности утакмице, јако тежак меч можда више психички него физички. Знали смо да је Тузла сити у тешкој ситуацији, а такве утакмице знају често отићи у другом смјеру. Међутим, момци су озбиљно ушли у меч и како уосталом резултат показује, мислим да смо заслужено побиједили - рекао је Врањеш.

Позвао је све навијаче Борца да у наредном сусрету против Игмана у понедјељак од 17 часова испуне Градски стадион.

- Очекујем да дођу у што већем броју и заједно са нама прославе толико чекану титулу. Надам се да ће бити пун стадион и то ће бити награда за момке који су изгарали цијелу годину за овај резултат - додао је Врањеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана