Борац побједом увеличао јубилеј Предраговићу

Д.Д.
Foto: ФК БОРАЦ Н. Кулага

БАЊАЛУКА - Борац је остварио веома значајну побједу у првенству БиХ. Савладали су Игман са 1:0 а ову утакмицу обиљежио је и 100. наступ Федора Предраговића у црвено плавом дресу.

Борац је одиграо одлично прво полувријеме у којем је пропустио велики број прилика да дође и до убједљивије побједе.

У петом минуту Недељко Пишчевић је био у одличној прилици али се спетљао и шанса је пропала. Борац је нападао и пријетио па је у 15.минуту Бењамин Татар изашао испред голмана гостију Ајдина Ћемана а чувар мреже је одлично интервенисао.

Исти играч је био у прилици у 27.минуту када је из добре позиције шутирао тик поред стативе. Пет минута касније шутирао је расположени Никола Нинковић који је погодио спољни дио мреже.

Борац је повео у 35.минуту. Након дуела Нинковића и Велића судија Дражен Марић је показао на пенал, а управо је Никола преузео одговорност и погодио за вођство.

На старту другог дијела Борац је наставио са притиском а добре прилике су пропустили Татар и Нинковић. Умало да је Игман казнио пронашаје јер је у 58.минуту Мерсудин Ахметовић добро захватио лопту након убацивања а на мјесту је био голман Ћетковић. Имао је затим шансу и Бојо чији ударац је изблокиран

Бањалучани су све могли да ријеше у 80.минуту. Кулашин је одузео лопту , упослио Лукића који је погодио спољни дио мреже.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана