Борац писао историју и стигао надомак јесење круне

ГС
Foto: ФК Борац

БАЊАЛУКА- Фудбалери Борца наставили су да газе све пред собом у Премијер лиги БиХ.

Данас су у Модричи у оквиру 16. кола нанијели први домаћи пораз добојској Слоги након што су славили са 4:0.

Овим тријумфом црвено-плави су дошли на корак до јесење титуле. Сада имају 39 бодова, седам више од другопласираног Зрињског (утакмица мање) и чак девет више од односу на Сарајево. Такође, ова Борчева генерација је исписала нове странице историје.

Данас су поставили нови рекорд са 15 утакмица у низу без пораза што се никада раније десило у клупској историји. С друге стране, ово је Слоги која је остала пета (24 бода) био први домаћи овосезонски пораз (играли у Добоју, затим на замјенског стадиону у Модричи).

Лидер шампионата је питање побједника по изузетно тешком терену ријешио у првом полувремену. Повели су већ у 9. минути када је Себастиан Херара сјајно погодио из слободњака. Већ у 18.минути Јово Лукић је удуплао предност, а исти играч је у 28.минути погодио за великих 3:0. До краја првог дијела још једна лопта у мрежи домаћих. У 39. минути погодио је капитен Срђан Граховац.

У наставку је Борац смањио гас, Винко Мариновић је мијењао и чувао играче за наредне изазове. У наредном колу црвено-плави гостују код посљедњепласиране Звијезде 09, а пред одлазак на зимску паузу гостоваће још Посушју. 

Иначе, у данашњој првој утакмици 16. кола Тузла Сити је разбио сарајевски Жељезничар са 3:0, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана