Борац остао без “дупле круне”

Дарко Драгичевић
Foto: Дражан Оскар Поздеровић

БАЊАЛУКА- Борац није успио да освојио “дуплу круну” у БиХ! Бањалучани су поражени у реванш утакмици финала Купа БиХ. Зрињски је славио у Бањалуци 1:0 и тако оосвојио трећи трофеј у овом такмичењу, док је домаћи тим раније осигурао титулу шампиона.

Борац је кренуо веома офанзивно у реванш утакмици, али су гости имали прву велику прилику. Наиме, у седмом минуту након убацивања Марио Ћуже је погодио пречку. Играло се у високом ритму, па су Бањалучани покушавали након прекида. 

Ударац Давида Вуковића је зауставио живи зид. Затим је голман гостију Карачић лоше реаговао али није било опасности по његов гол, јер се нису најбољи снашли нападачи Борца. У 30.минуту оборен је Ален Јуриљ у шеснаестерцу гостију, домаћи су тражили пенал али је судија Ирфан Пељто показао да се меч настави.

У наставку је Борац покушао да дође до гола, док је ЗРињски одлично бранио све прилазе свом голу и покушавао да пријети из контранапада. Тренер Винко Мариновић је покушао да промијени ритам меча увођењем Јове Лукића и Зорана Квржића, а управо је нападач Борца запријетио у 69.минуту.

Гости су пропустили шансу у 80.минуту када је Киш након убацивања послао лопту преко гола. Минут касније Зрињски је повео. Стријелац је био Матија Малекинушић. У 89.минуту велика шанса за изједначење. Убацио је Давид Вуковић а ударац Зорана Квржића одбранио је Карачић и тако распршио наде домаћих у преокрет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана