Борац након коцкања узео сав плијен Жељезничару у Бањалуци

Дејан Кондић
Борац након коцкања узео сав плијен Жељезничару у Бањалуци

Фудбалери Борца савладали су Жељезничар у дербију 14. кола са 3:2. Изабраници Винка Мариновића додатно су се учврстили на врху табеле, пред репрезентативну паузу.

Сјајан меч виђен је на „Градском стадиону“ у Бањалуци. На крилима Зорана Квржића Борац је дошао до великих 2:0 већ у 24. минуту. Најприје је у 6. минуту искусни десни бек својим трећим голом у сезони крунисао асистенцију Јакова Благаића. Потом је започео акцију након које је Давид Чавић упослио Јову Лукића, који је био неумољив.

Међутим, у 30. минуту гости су преполовили предност лидера. Марин Галић је одлично цетнтрирао са десне стране, а Сулејман Крпић је мајсторски главом испред Макса Јураја Ћелића покупио лопту и смањио резултат. У другом дијелу виђена је релативно мирна игра све до 68. минута, када је први кикс у дресу Борца направио голман Милан Мијатовић. Он је напуцао лоптом Сулејмана Крпића и она се одбила у мрежу за изједначење.

Кренули су потом домаћи на све или ништа и то им се исплатило у четвртом минуту судијске надокнаде. Борчев дефанзивац Ранко Јокић након једног прекида искористио је грешку голмана гостију Ведада Муфтића, који је испустио лопту, а њу је сналажљиви штопер прослиједио у мрежу за велико славље домаћих играча и навијача. Тренер Борца Винко Мариновић био је задовољан чињеницом да су његови играчи показали реакцију након изједначења гостију. 

- Честитам момцима на карактеру. Мислим да смо добро одиграли првих 30 минута, имали смо резултат и још неколико добрих шанси, које нисмо искористили. Жељезничар нас је казнио. И у другом полувремену смо могли до 3:1, нисмо успјели. Стигла је поново казна након наше грешке. Послије тога смо све бацили на напад и срећом, дошли до побједе – рекао је Мариновић. 

Борац се данашњом побједом учврстио на врху табеле са 33 бода, прати га Сарајево са 27, Зрињски са 26 и двије утакмице мање, Вележ са 22 бода и једном утакмицом мање итд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана