Борац кренуо ка титули шампиона

Дарко Драгичевић
Борац кренуо ка титули шампиона

БАЊАЛУКА – Послије само нешто више од три седмице паузе фудбалери јесењег шампиона почели су припреме за наставак сезоне у којима им је једини циљ да задрже прво мјесто и тако дођу до треће титуле.

У наставак сезоне Бањалучани ће ући без седморице играча, који су били на списку играча у првом дијелу шампионата.

- Голман Млан Мијатовић је отишао, а споразумно смо раскинули сарадњу са са шест фудбалера. То су: Хозе Рикардо Кортез, Ђанфранко Пења, Рослан Барски, Јанез Пишек, Федор Предраговић и Немања Михајловић. Као што је познато у првом дијелу сезоне имали смо превелики број играча и хтјели смо да ростер мало растеретимо. Са позајмице из Лакташа вратили смо Давида Вуковића, а из БСК-а је дошао Вукан Ђорђевић. Првом тиму прикључили смо и младе играче: Петра Самарџију, Стефана Марчетића, Павла Ђајића и Јусуфа Терзића. Задржали смо већину играча, који су изнијели јесењи терет, а у завршним преговорима смо са једним веома добрим чуваром мреже, који би требало да буде замјена за Мијатовића. Можда доведемо још неко појачање, а ако тако и буде радиће се само о веома искусним и квалитетним фудбалерима – нагласио је спортски директор Борца Оливер Јандрић.

Фудбалери Борца до 23. јануара тренираће у Бањалуци, када путују за Анталију,гдје ће остати до 6. фебруара.

- Прије тога, 21. јануара одиграћемо први контролни меч у коме би нам ривал требао бити БСК. У Анталији ћемо одиграти највјероватније пет утакмица. Већ 25. јануара играмо против руске Балтике, а четири дана касније ривал ће нам бити јерменски Пјуник. За 2. фебруар заказали смо мећ са устријским Тиролом, док нам је противник три дана касније бугарски Крумовград. Тражимо ривале за 3.и за 5. фебруар у јутарњим часовима -  истакао је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Предсједник Скупштине Борца Стојан Малбашић најавио је да ће клуб ускоро добити новог предсједника.

- Жеља нам је да Скупштину одржимо до поласка екипе за Турску и очекујем да то буде у року од десет дана. Екипи желим да одраде добре и квалитетне припреме без повреда и да у наставку сезоне задрже прво мјесто – рекао је Малбашић.

Тренеру Мариновићу на прозивку се одазвао 31 играч. То су: Бојан Павловић, Слободан Ђекић, Ранко Јокић, Никола Пејовић, Макс Јурај Ћелић, Ален Јуриљ, Стефан Фићовић, Милан Макарић, Никола Грујић, Срђан Граховац, Себастијан Херера, Александар Субић, Јово Лукић, Зоран Квржић, Никола Ћетковић, Давид Чавић, Стојан Врањеш, Јаков Благаић, Енвер Кулашин, Василије Терзић, Саво Сушић, Јован Нишић, Дамир Хреља, Давид Стјепановић, Давид Вуковић, Вукан Ђорђевић, Петар Самарџија, Павле Ђајић, Стефан Марчетић, Јусуф Терзић и Младен Јуркас.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана