Борац (КД) има јасан циљ у шампионату Српске: Од старта ка опстанку

Д. Д.
Борац (КД) има јасан циљ у шампионату Српске: Од старта ка опстанку

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Фудбалски клуб Борац кренуо је од старта припрема јако са једним циљем, а то је да избори опстанак у Првој лиги Републике Српске. Екипа ће у зимском периоду да доживи значајне измјене у односу на јесењи дио сезоне.

Тако су тим већ појачали искусни нападач Младен Згоњанин који је играо за Слободу из Новог Града, а долази из Њемачке гдје је играо у нижим лигама. Поред њега ту су још три млада играча који ће имати велику шансу да се докажу у наредном периоду. Нападач Огњен Крнета је дошао из требињског Леотара гдје није имао праву шансу, док су на тренинзима Давор Перић бивши члан Рудар Приједора и Ранко Јанковић из Слоге Трн.

- Тренирали смо ми и у децембру све како бисмо искристалисали састав. Јасно нам је да морамо да извршимо корекције у тиму како би екипа успјела да оствари главни циљ, а то је да изборимо опстанак у Првој лиги Републике Српске. Поред тога изборили смо полуфинале Купа Републике Српске. Сигурно да и у том такмичењу желимо да будемо конкурентни и покушамо да изборимо и финале. Довели смо четири играча који ће нам помоћи да остваримо те амбиције, а до краја седмице очекујем још нових фудбалера како би до 21 . јануара имали комплетан  тим и могли несметано да радимо. Очекује нас велики број контролних мечева кроз које желимо да унаприједимо игру како би на прољеће остварили жељене циљеве - истакао је тренер Слободан Старчевић.

Борац ће одиграти осам мечева током тимских припрема. Ривали су Слобода Мркоњић Град (27. јануар), Борац У-19 (31. јануар), БСК (3. фебруар),  ФСА Приједор (7. фебруар), Мославина (10. фебруар), Напријед (14. фебруар), Рудар Приједор (17. фебруар), Јединство Жеравица (24. фебруар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана