Борац још у игри за носиоца на старту квалификација за ЛШ

ГС
Борац још у игри за носиоца на старту квалификација за ЛШ

БАЊАЛУКА - Борац ће сљедеће сезоне стартовати на међународној сцени од првог кола квалификација за Лигу шампиона, али се још не зна да ли ће бити носилац или не.

Наиме, чека се расплет у првенству Јерменије и Албаније, али веома је важно и ко ће бити нови шампион Европе. Ако у финалу Лиге шампиона Реал Мадрид савлада Борусију Дортмунд онда је Бањалучанима потребно да им се посложи расплет у једној од двије поменуте земље.

У претпосљедњем колу шампионата Јерменије Пјуник је савладао Ноу са 3:0 и преузео од њих прво мјесто са 79 бодова. Ноа је друга са 77. У посљедњем колу наредног викенда Пјунику је на гостовању код Ширака довољан бод за титулу, али је домаћину потребна побједа за опстанак. Ноа дочекује безбрижну Вест Јерменију и само са побједом може да се нада титули. Борцу одговара да титулу освоји Ноа, која има од њих лошији коефицијент у Европи, а никако Пјуник.

У финалу плеј-офа првенства Албаније 26. маја играју Егнатија и Партизани. Бањалучани навијају за Егнатију, која има лошији коефицијент од њих.

То значи да уколико првак Јерменије буде Ноа, а Албаније Егнатија, Борац је сигуран носилац и тада неће зависити од побједника Лиге шампиона. Уколико један од ова два тима омане, у финалу, које се игра 1. јуна на “Вемблију”, “црвено-плави” ће навијати за краљевски клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана