Борац игра са Посушјем у гостима: Жижовић вјерује у побједу

Дарко Пашагић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – Шеф стручног штаба Борца Младен Жижовић пред сутрашњи меч осмог кола Премијер лиге БиХ у којем његови изабраници од 18 часова играју на стадиону „Мокри Долац“ у Посушју против истоименог домаћина истакао је да је можда и добро што овај дуел долази послије непланираг пораза од Сарајева на свом терену.

Посушје на почетку ове сезоне игра одлично и послије седам одиграних мечева налази се на другом мјесту са 14 бодова, док су Бањалучани након сјајних издања на европској сцени и одличног старта у првенству у седмом колу изгубили на Градском стадиону од тима са „Кошева“ са 0:1

- Посушје ове сезоне игра квалитетно и врло добро, има добрих појединаца на које ћемо морати да обратимо пажњу. Генерално, можда је за нас боље што ова утакмица долази послије Сарајева (0:1) и надам се да ћемо имати добру реакцију и да ћемо постићи оно што желимо, а то су три бода - рекао је Жижовић.

По њему главна предност Бањалучана је много квалитетнији ростер.

- С обзиром на све што смо постигли у претходна три мјесеца, имамо пуно право да у сваком мечу идемо на побједу и то је наш једини циљ. Наравно квалитет Посушја постоји, али ми имамо довољно самопоуздања да из ове ситуације изађемо још бољи и још јачи. Имамо малих проблема са повредама, али видјећемо послије данашњег тренинга који ће бити најспремнији да истрче и траже побједу. Сигурно је да у екипи неће бити повријеђеног Давида Вуковића, док је капитен Срђан Граховац ровит и видјећемо да ли ће бити у строју – наставио је Жижовић.

Осврнуо се још мало на наредног ривала.

- Посушје је у једном добром амбијенту, играли су једну утакмицу на таквом терену, осјећају доста позитивне енергије, опасни су у транзицијама, имају квалитетан везни ред, види се да су доста времена провели заједно и то је њихова највећа снага у овом моменту. Ми знамо њихов квалитет, али и мане и не сумњам да ћемо бити прави, јер имамо амбицију да освојимо три бода, која ће нас вратити према врху табеле с обзиром да имамо и неколико заосталих мечева. Тек је одигран четврти сусрет, још је 87 бодова у игри, тако да ће бити пуно простора и утакмица за све нас – додао је Жижовић.

Стратег Борца Младен Жижовић је нагласио колико важност има квалитет нових терена, који су постављени на већини стадиона, па тако и на „Мокром Долцу“.

- Вријеме се мијења, али сад ови нови терени нам омогућавају да пружамо боље партије. Сјећамо се како је било раније, било је тмурно, али сада таквих проблема више нема – рекао је Жижовић. 

У осталим сусретима осмог кола играју:

данас: Слога – Слобода (16 часова) ГОШК – Вележ (18,15), Зрињски – Широки Бријег (20,30)

сутра: Слога – Игман (16), Сарајево – Жељезничар (20,30 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана