Борац елиминисао Албанце, иде на мегдан ПАОК-у

Дарко Драгичевић
Борац елиминисао Албанце, иде на мегдан ПАОК-у

ЕЛБАСАН - Фудбалери Борца су се пласирали у друго коло квалификација за Лигу шампиона након што су у реванш утакмици након бољег извођења пенала савладали Егнатију 4:1. Тако је трећи наступ за бањалучки тим у овом такмичењу био срећан.

Након 90 минута игре резултат је био 2:1, па се ушло у продужетке гдје није било голова. Кључни моменат се десио у првој серији када је Албани погодио пречку а затим је голман Бањалучана Шишковски одбранио ударац.

Бањалучани ће у наредном колу квалификација да играју против грчог тима ПАОК. Сад су осигурали још најмање шест мечева у европским такмичењима, што ће клубу донијети значајну финансијску добит.

Борац је лоше отворио меч у Елбасану и допустио је ривалу да диктира игру, па је Егнатија то искористила да дође до предности. У 17. минуту албански тим је пробио по десној страни а лопта је доша до Мелиха Ибрахимоглуа који је погодио за вођство.

Егнатија је пријетила из прекида гдје су неколико пута покушали да дођу до предности уз ударце из даљине. Борац је одиграо веома лоших пола сата али је ипак успио да дође до изједначења.

Јово Лукић је примио лопту у 30.минуту преварио чувара и шутирао према голу ривала. Лопта је закачила дефанзивца Егнатије и преварила голмана те завршила у голу. До краја првог дијела није било веће опасности.

Борац је у наставку био много сигурнији у дефанзивни гдје домаћи тим на старту осим покушаја Лушкја није имао праву прилику. Одлично су затворили све прилазе голу и чекали своју шансу из контранапада. На другој страни могао је и бањалучки тим да ријеши све дилеме када је у контранападу Јово Лукић погодио вањски дио мреже

А онда се десила велика грешка. Себастијан Ерера је беспотребно компликовао, изгубио лопту пред својим голом, па је Егнатија то казнила преко Дукуоа. Резултат се није мијењао па се ушло у продужетке.

Борац је имао боље шансе у првом и другом продужетку али нису били успјешни покушаји младог Кулашина као и покупај Чавића. Како на крају није било голова побједника су одлучили пенали. У продужетку је други жути картон добио тренер МЛаден Жижовић.

Пенали: Ерера 1:0, Алекси пречка, Пејовић 2:0, Ибрахимолу 2:1, Хасукић 3:1, Лушкја -брани Шишковски, Чавић 4:1

Меч је иначе обиљежио и прекид због скандирања “Убиј Србина”, док је на старту меча скандирано “Косово је срце Албаније” те су са расгласа пуштане пјесме које величају терористичку  ОВК (УЧК).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана