Борац данас сазнаје могуће ривале

Дарко Пашагић
Борац данас сазнаје могуће ривале

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца елиминацијом албанског шампиона Егнатије обезбиједили су још најмање шест европских утакмица у сезони, а данас ће послије жријеба у Ниону сазнати и ко би им могао бити ривал.

Побједник дуела другог кола квалификација за Лигу шампиона ПАОК - Борац, чији ће први меч бити игран у сриједу у Солуну од 19.30 часова, биће носилац у трећем колу. Потенцијални противници биће побједници дуела: Лудогорец (Бугарска) - Динамо (Бјелорусија), Санта Колома (Андора) - Митјиланд (Данска), Шамрок (Ирска) - Спарта (Чешка), Малме (Шведска) - КИ Клаксвик (Фарска острва), АПОЕЛ (Кипар) - Петрокуб (Молдавија), Паневежис (Литванија) - Јагјелонија (Пољска). Жријеб за Лигу шампиона је у 12 часова.

Иако се не буду пласирали у треће коло најјачег клупског такмичења, “црвено-плави” настављају свој пут на међународној сцени, али у трећем колу квалификација за Лигу Европе. Тада неће бити носиоци, а потенцијални ривали су поражени из дуела: СБ (Румунија) - Макаби Тел Авив (Израел), Малме - КИ Клаксвик, Шамрок (Ирска) - Спарта (Чешка), Линколн (Гибралтар) - Карабаг (Азербејџан), Ференцварош (Мађарска) - ТНС (Велс), Боде/Глимт (Норвешка) - РФС (Летонија). Жријеб је у 13 часова.

Нови члан Борца постао је Дино Скоруп, који је прошле сезоне играо за ГОШК Габелу, стигао прошлог љета из Шибеника, а у каријери је још наступао за Хајдук из Сплита те као позајмљен фудбалер у хрватском “драговољцу”, Вараждину и Шибенику. Очекује се да буде још појачања.

- Интензивно радимо на доласку класичног нападача те играча на крилној позицији и везном реду. Кулашин је показао да може адекватно да покрије бековску позицију. На штоперским имамо Мајерса, Каролину, Пејовића и Шушића, али постоји идеја да у одбрану доведемо још једног штопера - истакао је спортски директор Оливер Јандрић.

На мети клуба је 28-годишњи крилни нападач из Бразила Ксандињо. Посљедњи ангажман му је био у Серији Д, гдје је наступао за Нова Игуако. У текућој сезони је одиграо 28 утакмица те је постигао шест голова и имао једну асистенцију. Било је и одлазака. Члан Борца више није Макс Јурај Челић, који је већ представљен у израелском Хапоел Тел Авиву. Клуб су напустили и 21-годишњи голман Давид Стјепановић и репрезентативац Малте Шон Димек. И ПАОК-у тражи појачања, а близу потписа је нападач ЦСКА из Москве Федор Чалов. Оно што радује њиховог тренера Солуњана Радвана Луческуа је то да су на тренинзима присутни и Џони Ото и Виериња, који су били повријеђени.

Улазнице

Реванш другог кола квалификација за Лигу шампиона између Борца и ПАОК-а биће одигран 31. јула у 21 час на Градском стадиону, а продаја улазница за овај дуел почеће сутра у званичној клупској продавници на платоу код Народног позоришта Републике Српске. Западна трибина сектори А и Д коштаће 30 марака, а сектори Б и Ц 40, док ће сви који желе да посматрају овај сусрет са трибина за исток морати да издвоје по 20 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана