Борац чека прави пакао у Елбасану

Дарко Пашагић
Борац чека прави пакао у Елбасану

БАЊАЛУКА - Пред фудбалерима Борца вечерас је час истине послије којег ће сазнати да ли ова екипа може направити искорак у Европи или не. А тих одлучујућих 90 минута дешаваће се на “Елбасан арени” чији је капацитет 12.800 мјеста и на којој ће Бањалучани покушати да се дочепају другог кола квалификација за Лигу шампиона.

На реванш сусрет првог кола против првака Албаније Егнатије из Рогожине “црвено-плави” су отпутовали са предношћу из првог меча од 1:0, коју је донио Дамир Хреља у шестом минуту судијске надокнаде. Иако “у плусу”, свјесни су да их чека јако тежак посао против веома незгодног ривала, који је у првом сусрету играо доста грубо, на моменте и погибељно, те је сусрет због два црвена картона завршио са девет фудбалера. Уз то, очекује их и паклена атмосфера на трибинама, јер навијачи албанског шампиона данима позивају присталице свог клуба да на меч дођу са што више обиљежја албанске паравојне формације УЧК и да се тако Бањалучанима “реванширају” за дешавања на Градском стадиону.

Међутим, у табору Борца не размишљају о ономе што ће се дешавати на трибинама, него су максимално концентрисани да пруже што бољу игру у реваншу и прођу у наредну рунду такмичења, чиме би обезбиједили најмање плеј-оф Лиге конференције, односно минимално још шест европских утакмица ове сезоне.

- Урадили смо добар посао у првом мечу, сада то исто морамо поновити. Неће нам бити нимало лако, јер Егнатија има добру екипу, добре играче и сигурно ће имати и велику подршку навијача. Међутим, знамо шта нам је циљ и од њега нећемо лако одустати - нагласио је штопер Бањалучана, Холанђанин Барт Мејерс, који је у првом мечу у пару са земљаком Јурахом Каролином одрадио добар посао у одбрамбеној линији.

Осврнуо се још једном на први меч:

- Имали смо сјајну подршку са трибина. Наши навијачи били су нам 12. играч. Зато у реваншу морамо мислити и на њих, јер знамо колико би не само нама већ и њима значио наш пролаз у наредну рунду такмичења.

Међу путницима у авиону за Тирану није се нашао словеначки интернационалац Алекс Пихлер, који ће због повреде пропустити овај реванш сусрет у Елбасану. 

Јокић и Нишић

Доскорашњи фудбалери Борца Ранко Јокић и Јован Нишић пронашли су нове ангажмане. Јокић ће каријеру наставити у мађарској Нијређихази, док је Нишић постао члан Радничког из Ниша. Обојица су на Градском стадиону провела по годину дана. Нишић је играо на 19 првенствених мечева уз један дати гол, док је Јокић уписао 25 наступа у којима је постигао три поготка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана