Бојан Регоје, тренер Славије за “Глас Српске”: Зрињски као и свака друга провјера

Дарко Пашагић
Бојан Регоје, тренер Славије за “Глас Српске”: Зрињски као и свака друга провјера

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Шеф стручног штаба Славије Бојан Регоје пред суботњи дуел са Зрињским у осмини финала Купа БиХ за “Глас Српске” је рекао да је меч са Мостарцима, који се игра од 13 часова на стадиону “Под Бијелим бријегом” као и сваки други који његови изабраници играју у припремном периоду.

Тренер, који је као играч са клубом из Источног Сарајева 2007. године поражен у финалу Купа БиХ од Широког Бријега, а двије године касније са “соколовима” подигао пехар послије двомеча са тузланском Слободом, свјестан је снаге ривала, који је посљедњих година доминирао у фудбалу БиХ.

- Дуел са Мостарцима је за нас као и сваки други меч у припремном периоду. Наравно да ћемо дати све од себе, али тешко је очекивати да можемо изненадити екипу која је јесенас играла у групној фази европског клупског такмичења. Циљ у овом мечу је да се представимо у што бољем свјетлу и ако тако буде, бићу задовољан - нагласио је Регоје.

Овај сусрет за његове изабранике биће трећи у припремном периоду. “Соколови” су прво ремизирали са јуниорима Сарајева (2:2), а онда су поражени у Коњицу од премијерлигаша Игмана са 0:1.

- За нас су обје ове провјере биле добра прилика да видимо гдје смо и шта смо у овом тренутку. Послије меча са Мостарцима одиграћемо још двије утакмице. ТОШК из Тешња биће нам ривал 17. фебруара, а седам дана касније у генералној провјери играћемо против Будућности из Бановића - наставио је Регоје.

У зимској паузи Славију су напустили Стефан Радаковић, Едхем Шупук и Џан Хошић, а нови чланови прволигаша из Источног Сарајева постали су: Миљан Говедарица, Вехудин Алешевић и Кристијан Медић.

- Отприлике то би било то што се тиче овог прелазног рока, јер сада на располагању имамо 20 играча и три голмана, а, наравно, ту треба придодати и неколико млађих фудбалера из наше омладинске школе. Сматрам да смо квалитетнији него што смо били у јесењем дијелу првенства који треба што прије да заборавимо. Наиме, никако не можемо бити задовољни са само 19 освојених бодова и пласманом на 12. мјесто. Зато нам је циљ у наставку сезоне да што прије побјегнемо из опасне зоне, али и да се покушамо пробити у горњи дио табеле, гдје је Славији, по мом мишљењу, и мјесто - додао је Регоје.

Ерић

Велико појачање за Славију у наставку сезоне биће и повратак на терен дефанзивног везног Данијела Ерића, који ће бити на располагању стручном штабу “соколова” са Бојаном Регојем на челу.

- Ерић је ван строја још од априла прошле године, јер је у међувремену оперисао лигаменте. Од почетка припремног периода је са нама, ради под пуним оптерећењем и сигурно ће бити у комбинацији за прољетне мечеве - нагласио је Регоје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана