Бојан Павловић, голман Борца, за “Глас Српске”: Остаћемо лидери до краја јесени

Дарко Пашагић
Бојан Павловић, голман Борца, за “Глас Српске”: Остаћемо лидери до краја јесени

БАЊАЛУКА - Иако није очекивао да ће у финишу првог дијела сезоне добити прилику на голу Борца, Бојан Павловић рекао је за “Глас Српске” како вјерује да ће коректно одрадити посао и да ће “црвено-плави” јесен завршити на првој позицији.

Стандардна “јединица” Бањалучана ове јесени, репрезентативац Црне Горе Милан Мијатовић, повриједио је предњу ложу на мечу против Мађарске због чега је напустио терен у 58. минуту меча. Послије додатних љекарских прегледа установљено је да ће с терена одсуствовати минимално четири седмице, што значи да ћемо га на голу Борца видјети тек у прољећним сусретима.

- Стварно нам је свима у клубу жао због повреде Мијатовића, али верујем да ћу успети да га квалитетно заменим на голу и да ћемо остати на лидерској позицији - нагласио је Павловић, који је у Борац дошао у љето 2020. године.

Пред Бањалучанима је у финишу јесени можда и најзахтјевнији посао, јер су на свих пет преосталих сусрета гости. Прво ће у суботу од 13 часова бити гости код Игмана у Коњицу у 15. колу Премијер лиге, а већ у сриједу одиграће у Хаџићима против Радника одгођени сусрет шеснаестине финала Купа БиХ. У преостала три кола јесењег дијела првенства гостоваће редом добојској Слоги у Модричи, Звијезди 09 у Угљевику, те Посушју.

- Сигурно тежак распоред, али смо ове јесени показали да се никог не бојимо и да у овом тренутку играмо најбоље у лиги. Сем кикса у првом мечу против Жељезничара све смо одрадили више неко коректно и заслужено смо на првом месту. Највећи проблем не само за нас, већ и за све остале клубове могли би у финишу јесени да буду лоши терени, али је тако, како је - наставио је Павловић.

Због операције слијепог цријева, која је обављена у Аустрији ове јесени, бранио је само на једном сусрету и то у осмини финала Купа Републике Српске “Др Милан Јелић” када је његов тим послије пенала елиминисан од Радника у Бијељини.

- Упркос тој великој паузи сматрам да имам довољно искуства да на наредним мечевима допринесем добрим резултатима. Надам се да ће и одбрана бити на нивоу као до сада, а сваку успешну интервенцију посветићу Милојевићу и Николи Ћетковићу, који ове сезоне нису имали баш пуно среће, као ни ја - додао је Павловић. 

Аустрија

Сусрети квалификација за Лигу конференције против Аустрије били су кобни за голмане Борца. Пред први дуел у Бечу, Бојан Павловић је због проблема са слијепим цријевом морао хитно да оде на операцију која га је више од мјесец дана одвојила од терена. У финишу реванш сусрета одиграног на Градском стадиону повриједио се чувар мреже Никола Ћетковић, коме је касније оперисано кољено у Београду и пропустио је комплетан први дио сезоне. Због тога је ангажован репрезентативац Црне Горе Милан Мијатовић, који је сада доживио повреду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана