Бојан Марковић успјешан на два фронта: Лакше је играти него судити

Г.С.
Бојан Марковић успјешан на два фронта: Лакше је играти него судити

БАЊАЛУКА - Нападач Лакташа и један од најбољих фудбалера Прве лиге Републике Српске Бојан Марковић успјешно гради каријеру и као фудбалски судија. Прије годину дана Марковић је положио испит и кренуо са суђењем у дјечијим и нижим лигама.

Након само 11 мјесеци прелази са подручне на регионалну лигу и ту не планира да стане, већ жели да се додатно доказује и да напредује.

- Почео сам да судим од најнижих лига и такмичења млађих категорија, тако да сам задовољан напретком. Прешао сам ове сезоне на регионалну лигу и ту не желим да станем. Настављам са едукацијом и сигурно је да желим и да напредујем на овом пољу. Још нисам одлучио чиме желим у потпуности да се бавим. За сад сам успјешан на оба поља могу све да стигнем, тако да ми не представља проблем. Савез ми је такође изашао у сусрет на чему сам им захвалан. Мечеве играм суботом, тако да ме делегирају као судију на мечеве у недјељу - истакао је Марковић.

Највећа промјена код нападача је свакако однос према судијама у току игре.

- Пуно ми је лакше као играчу. Ту сам концентрисан само на задатке које добијам од стручног штаба. Тек кад се нађеш у улози судије схватиш ту одговорност и тежину коју имаш током меча, јер мораш да дјелујеш ауторитативно не само на играче већ и на стручне штабове. Оно што се свакако промијенило је мој однос према сада колегама. Једноставно сад видим да су многе ствари због којих сам се бунио биле исправно досуђене. Сад имам више респекта и не реагујем као некад раније на судијске одлуке током игре - додао је нападач.

Чињеница да је активан играч му много помаже у суђењу.

- То ми сигурно пуно помаже, јер знам начин на који размишљају и фудбалери, посебно нападачи и како у појединим ситуацијама желе да “преваре” судије и изборе прекршај или пенал - истакао је на крају Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана