Бојан Марковић успјешан и као судија: Голгетер са пиштаљком

Г.С.
Бојан Марковић успјешан и као судија: Голгетер са пиштаљком

БАЊАЛУКА - Играч лидера Прве лиге Лакташа Бојан Марковић, који је прошле године проглашен за најбољег играча Републике Српске, полако али сигурно крчи још један сродни пут, као фудбалски судија.

Након што је положио испит у Удружењу фудбалских судија и инструктора Бањалука кренуо је с најнижим и дјечјим лигама. Протеклог викенда судио је дерби Четврте лиге РС, група Бањалука, популарне Бундеслиге између Рекреатива и Крупе (5:0) у којем је имао и ментора Огњена Ваљића, који му је уједно био контрола за степеницу више. По свим критеријумима је задовољио и треба га можда већ од прољећа, а најкасније од нове сезоне очекивати на сусретима Треће лиге, група запад.

То му не смета да и на терену и даље буде убитачан голгетер. И ове сезоне је веома опасан пред противничким голманима, које је у досадашњем току првенства савладао већ шест пута и на добром је путу да одбрани титулу краља стријелаца из прошлог шампионата, када је погађао чак 26 пута. Пошто му је тек 25 љета сигурно је да ће се о њему још много пута чути и као фудбалеру и као судији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана