Бојан Круљ, тренер Рудар Приједора: Све ће лећи на своје мјесто

Дарко Пашагић
Бојан Круљ, тренер Рудар Приједора: Све ће лећи на своје мјесто

ЗЛАТИБОР - Иако су фудбалери Рудар Приједора у четвртом сусрету у другој фази припрема на Златибору доживјели и трећи пораз шеф стручног штаба “зелено-црних” Бојан Круљ није забринут и вјерује да ће до почетка прволигашког каравана ствари лећи на своје мјесто.

Послије пораза од Инђије (0:1), Железничара из Панчева (0:3), ремија са ОФК Београдом (0:0), “рудари” су изгубили од Металца из Горњег Милановца с 2:3. Били су то први голови Приједорчана на припремама у Србији, а постигли су их Жоел да Силва и Немања Раковић.

- Свесно смо бирали веома квалитетне ривале у припремном периоду, а за нас је отежавајућа околност то што у тим утакмицама нисмо могли рачунати на све фудбалере. Ето готово у свакој утакмици на Златибору у ростеру смо имали 15, 16 фудбалера тако да су неки морали на терену да проведу много више времена од планираног - истакао је Круљ.

Појачање из Крупе Александар Петровић није због повреде ни отишао на припреме на Златибор, Един Кесић је у Србији зарадио повреду метатарзалне кости, због чега ће морати нешто дуже да паузира.

- Нису то једини проблеми с којима се сусрећемо. Неколико играча је због проблема с температуром пропуштало неке контролне утакмице и тренинге, али верујем да ће се ситуација веома брзо поправити - нагласио је Круљ.

Тек у четвртом сусрету на Златибору његови изабраници постигли су прве голове.

- У свакој утакмици стварали смо велики број прилика, али једноставно нисмо успевали да их реализујемо. На томе морамо порадити у наредном периоду. Што се тиче сусрета с Металцем сматрам да смо одиграли веома квалитетно, али смо као и на претходним утакмицама лако примали поготке и то најчешће после индивидуалних грешака. Све су то финесе које морамо да отклонимо, а најважније је да имамо доста времена за то - наставио је Круљ.

Приједорчани се са Златибора враћају у суботу увече, а прије тога истог дана заказан је посљедњи контролни сусрет у Србији.

- Ривал ће нам бити ФС Хата из Уједињених Арапских Емирата и биће то прилика да се још више уиграмо. По повратку у Приједор имамо још три седмице до почетка шампионата. Играчи ће се прво одморити дан или два, а онда настављамо с тренинзима. Планиране су још две контролне утакмице. Против Омарске играмо 29. јула, а за 5. август договорена је генерална провјера против тузланске Слободе на “Тушњу” - додао је Круљ.

Амбиције

Челници Рудар Приједора као једини циљ у шампионату, који почиње 12. августа, зацртали су освајање титуле првака Републике Српске и повратак у премијерлигашко друштво.

- Сви смо свесни да до тога неће бити нимало лако доћи, али не бојимо се изазова. Рудар Приједор као клуб и Приједор као град заслужују Премијер лигу и учинићемо све да амбиције остваримо - нагласио је Круљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана