Бојан Круљ, тренер Рудар Приједора: Оставили смо добар утисак

Дарко Пашагић
Бојан Круљ, тренер Рудар Приједора: Оставили смо добар утисак

ПРИЈЕДОР - Шеф стручног штаба Рудар Приједора Бојан Круљ задовољан је генералном провјером пред старт Прве лиге Републике Српске у којој су његови изабраници као гости против тузланске Слободе играли неријешено, 1:1.

Оба поготка постигнута су у првом дијелу веома занимљиве утакмице. Ово је и једнима и другима била посљедња провјера пред старт сезоне у којој и једни и други желе повратак међу премијерлигаше. “Рудари” су први дошли до предности поготком Милорада Билбије, а узвратио је тим са “Тушња” голом Саида Хусејиновића.

- Против Слободе смо одиграли веома добро прво полувреме, а онда смо у наставку имали мали пад у игри неких двадесетак минута, када су Тузлаци били ближе нашем голу, али, све у свему, могу да будем задовољан. Током меча створили смо четири, пет веома изгледних ситуација, али нисмо више од једне успели да претворимо у погодак. Ових неколико дана до почетка сезоне покушаћемо да отклонимо још неке ситнице и онда потпуно спремно улазимо у шампионат - нагласио је Круљ.

Приједорчани су сусрет започели у саставу: Секулић, Раковић, Пекија, Живановић, Рауш, Билбија, Милаковић, Амоа, Марић, Демоњић и Да Силва, али, по ријечима младог стручњака из Србије, то ништа не мора да значи пред првенствену премијеру.

- Има још доста до суботе, сви играчи имају шансу за место у стартној постави. Екипа је у односу на прошлу сезону доживела бројне промене и сигурно се још нисмо сви добро ни упознали. То радимо у ходу, али верујем да ћемо пронаћи добитну комбинацију - наставио је Круљ.

“Рудари” су у припремном периоду одиграли седам утакмица, пет на Златибору и двије по повратку. У Србији су доживљена три пораза (Инђија 0:1, Железничар Панчево 0:3, Металац Горњи Милановац 2:3), побијеђена је ФЦ Хата из Уједињених Арапских Емирата са 1:0, док је сусрет ­са ОФК Београдом завршен неријешено, 0:0. Прије меча са Тузлацима савладана је Омарска са 2:0.

- На Златибору смо свесно играли са веома јаким ривалима, јер нам је жеља била да видимо где смо, али и да што више уиграмо новајлије. Резултати су такви какви јесу, међутим, много важније је да смо урадили све оно што смо планирали - истакао је Круљ.

Многи Рудар Приједор уз бијељински Радник виде као највећег фаворита за освајање првог мјеста, а још се спомињу Лакташи и требињски Леотар.

- Сигурно да то говоре они који добро познају прилике у фудбалу Српске. Та улога фаворита наравно да годи, али не желимо и да нас оптерети. Оно што је клупско руководство поставило пред нас покушаћемо да остваримо - додао је Круљ.

Љубић

На првенственој премијери фудбалери Рудар Приједора гостоваће у суботу код прњаворског Љубића.

- Сваког ривала у лиги поштујемо, али сви смо свесни наших циљева и амбиција које имамо. Увек је најтеже играти те премијерне утакмице, али очекујем да се кући вратимо са добрим резултатом - нагласио је шеф стручног штаба Рудар Приједора Бојан Круљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана