Бојан Круљ, тренер Рудар Приједора: Биће још боље послије Златибора

Дарко Пашагић
Бојан Круљ, тренер Рудар Приједора: Биће још боље послије Златибора

ПРИЈЕДОР - Шеф стручног штаба Рудар Приједора Бојан Круљ изузетно је задовољан досадашњим током припреме и очекује да тако буде и у наставку.

Приједорчани су с радом почели 26. јуна и за сада све иде планираном динамиком.

- Одлично смо радили у ове прве две седмице и верујем да ће се тако и наставити. Одрадили смо све планиране тренинге. Сви смо свесни да је ово за играче најтежа фаза рада, али све ће ускоро доћи на своје и напоран рад даће резултате - нагласио је Круљ.

Фудбалери Рудар Приједора већ у понедјељак 10. јула селе у Србију, гдје ће на Златибору наставити с припремама за почетак шампиона Републике Српске, који је заказан за 12. август.

- Очекује нас наставак припрема у Србији где ћемо одиграти пет контролних утакмица. Ривали су већ договорени, тако да 12. јула играмо против члана Прве лиге Србије, Инђије. Два дана касније противник нам је нови суперлигаш Србије Железничар из Панчева, који је показао висок квалитет у мечу с бањалучким Борцем, а већ 17. јула играмо с још једним српским прволигашем ОФК Београдом. За 19. јул заказан је сусрет против Металца из Горњег Милановца, који је такође прволигаш, а за крај 22. јула играмо против ФК Хата из Уједињених Арапских Емирата. Све у свему веома атрактивни противници против којих ћемо имати прилику да видимо где смо - наставио је Круљ, који је додао да ће на Златибор путовати 22 фудбалера и четири голмана.

До сада је редове “рудара” појачало шест фудбалера, од којих је свакако најзвучније име искусни српски интернационалац, прекаљени штопер Александар Игњатовић, који некада носио дрес холандског Фејенорда, мађарског Хонведа, а у Приједор је стигао из индијског Раунд Гласа.

- Својим огромним искуством сигурно ће помоћи нашој екипи у наредној сезони. Осим њега појачања су још: Александар Милаковић, Александар Петровић, Мујо Смајић, Бранко Росић и Вукашин Даничић. Очекују нас у наредних неколико дана још два-три нова играча и тиме би за нас прелазни рок био заокружен. Да ли ће они постати наши чланови пре поласка на Златибор или тек тамо видећемо. Наша жеља је да се екипа до краја припрема што боље упозна и уигра, јер не кријемо да желимо освојити прво место и пласирати се у Премијер лигу. Свесни смо да то неће бити нимало лако, јер доста клубова у сезону улази са истим циљем - додао је Круљ.

Капитени остају

 С три веома важне карике из претходних сезона челници Рудар Приједора продужили су сарадњу. “Зелено-црни” дрес и наредне сезоне носиће капитен Немања Пекија и његови замјеници Немања Марић и Миле Ковачевић. Њих тројица биће сигурно важне карике у екипи Бојана Круља, која има веома високе амбиције у наредном шампионату Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана