“Блицкриг” за Лајпциг

Г.С.
“Блицкриг” за Лајпциг

БЕОГРАД - Утакмицама четвртог кола наставља се такмичење у Лиги шампиона. Црвена звезда на стадиону “Рајко Митић” од 21 час домаћин је њемачком Лајпцигу.

На реду је друга епизода окршаја српског шампиона и побједника њемачког Суперкупа. Први окршај припао је тиму Марка Розеа, али Лајпциг у Њемачкој није показао да је “свемирски брод” у односу на тим Барака Бахара.

Може се против “бикова”, а један од начина је да израелски стручњак успије убиједити своје момке да могу играти као на припремама, када су “црвено-бијели” раним головима ломили отпор Фјорентине, али и Зенита, Фенербахчеа, Нефчија...

Погодак у уводним минутама био би добар окидач за самопоуздање играча на терену и еуфорију на трибинама. Истини за вољу, криза још станује на “Маракани” и само велика побједа може да је отера. У ситуацији када се Бахар мучи да се опредијели којих 11 су најбоља опција и не може ни да има јасну визију кад нико у екипи не игра у складу са очекивањима,

Звездина срећа је да на “Маракану” стиже такође тим у кризи. Лајпциг је испао из Купа Њемачке од Волфзбурга па изгубио од Мајнца који није имао побједу у шест узастопних мечева у Бундеслиги. Упркос свему Лајпциг је тим за пун респект.

У исто вријеме је и екипа од које не би требало правити ванземаљце и испред Црвене звезде је императив да је нападне као у првих десет минута другог полувремена у Њемачкој. Евентуални пораз у Београду поставио би знак питања и у бези са даљом Розеовом судбином у клубу. Бахарова позиција је угроженија и утакмица са Лајпцигом може да буде квалификациона за њега. Израелац је на озбиљним тестовима и уколико хитно не подигне тим, неће дочекати 2024. годину као тренер Звезде.

Биће ово, дакле, судар уздрманих тимова, а Розеов ће стићи на “Маракану” са упозорењем да ако изгуби може да дође у ситуацију да посљедње коло групне фазе Лиге шампиона и дуел са Јанг Бојсом код куће не дочека на другом мјесту.

Звездина рачуница је да побједама против Лајпцига и Јанг бојса у Берну дође до седам бодова, а ако би резултат вечерашњег меча био по жељи српског првака, велике су шансе да Нијемци остану на шест поена послије пет кола, јер потом гостују код Манчестер ситија.

Са друге стране Звезда шта год урадила вечерас судбину ће јој одредити меч у Берну против Јанг Бојса, који вечерас гостује на “Етихаду” код Манчестер ситија.

Лига шампиона

3. коло

Борусија Дортмунд - Њукасл (18.45)

Шахтјор - Барселона (18.45)

Атлетико (М) - Селтик (21)

Лацио - Фејенорд (21)

Милан - ПСЖ (21)

Црвена звезда - РБ Лајпциг (21)

Манчестер сити - Јанг Бојс (21)

Порто - Антверпен (21)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана