Бивши фудбалер Широког Бријега добио једну од највећих казни икада због директног црвеног картона

ГС
Foto: ФК Широки Бријег

Некадашњи фудбалер НК Широки Бријег Франо Медић кажњен је са десет утакмица неиграња након црвеног картона на утакмици седмог кола против Белишћа.

Драстичну казну је потврдио дисциплинску судија и то на основу извјештаја главног судије Марија Станића који је навео како је Медић, који сада наступа за Јадран ЛП, опсовао домаћег играча ријечима "ј**ем ти матер црну".

Сам Медић је истакао како није било никаквих расистичких испада те да судија који је био удаљен од мјеста догађаја није могао чути шта говори па је одлуку донио на основу сугестије фудбалера противничког тима Патрица Алмеиде да Силве.

Фудбалер и његов клуб ће се жалити, али било како било остаће мрља на имену 21-годишњег нападача који је некада играо на Пецари.

"У цјелости одбацујем тврдње судије за псовку наведену у Записнику, а понајвише боли да ми се приписују тако тешке лажи и квалификације. Записане квалификације према мени немају упориште ни у чему, до сада сам имао бројне саиграче странце с неколико континената, с којима сам се дружио и играо. Моја реакција након што сам ухваћен за врат и бачен на травњак била је рефлексна те сам узвратио "што хоћеш кретену" и ништа више. Нека се погледа снимка с најближе камере па ће се видјети неке битне чињенице", дио је Медићева очитовања упућеног Дисциплинском судији уз нагласак:

"Устрајаћу у доказивању истине, спреман сам на суочавање, детектор лажи, истина мора изаћи на видјело, нема одустајања", додао је он.

Медић је дрес клуба са Пецаре носио у прољетном дијелу претходне сезоне када је одиграо десет утакмица за Широки Бријег, али се није уписао у стријелце, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана