Бивши фудбалер Борца Никола Нинковић отворио душу: Једина жеља повратак у Партизан

Г.С.
Бивши фудбалер Борца Никола Нинковић отворио душу: Једина жеља повратак у Партизан

КУТАИСИ - Сезону 2022/2023. Никола Нинковић провео је у бањалучком Борцу. Након тога прешао је у Торпедо из Кутаисија.

У јулу 2024. ће се навршити 13 година откако је као тинејџер закорачио у професионални фудбалски свијет у коме је спознао обје стране медаље. Пред њим су биле куле и градови, постао је најмлађи капитен у историји Партизана, био је већи потенцијал од вршњака Лазара Марковића и Александра Митровића, али није му се дало. Тридесетогодишњи фудбалер и даље има велику жељу да поново истрчи на травнати терен у Хумској.

- Није ми циљ, иако сам задовољан условима, да останем у Грузији јер мислим да могу још да напредујем и да имам још доста година фудбала испред себе. Шта би било идеално? Не знам, али оно што могу да кажем је да ми је жао што претходних година није била нека нормална прича у Партизану и да ја будем део те приче. Много ми је жао јер мислим да бих сада имао неупоредиво више да дам него што је то било у првом мандату. То ми баш боде очи и то ми је једино жао. Наравно да бих волео једног дана да се вратим у Партизан. Остало ми није много битно, нема претераног утицаја, био на једном или другом крају света, осим да сам у свом Партизану. То ми је једина жеља. У оваквој ситуацији из више разлога је непотребно и немогуће да се вратим. Можда једног дана… То је само моја велика жеља, али је питање да ли ће бити прилике. Ако ситуација, услови и окружење буду нормални, макар и по завршетку каријере. Под овим условима нема шансе - открио је Нинковић.

Реалан је Никола до краја и када подвуче црту, има себи штошта да замјери.

- Много ствари у каријери и животу, али ни због чега се не кајем. Примера ради, нема човека који ми није рекао да је гледао снимак, чак и овде у Грузији, пре тога у БиХ, пенала када сам тражио измену у Асколију јер нисам шутирао пенал. Изашао сам са терена и настао је општи скандал. Тај видео се вртео у целој Европи. Зашто кажем да се не кајем? Зато што 99 одсто свега што сам урадио су ствари где сам био у праву. Слажем се да нисам смео да реагујем тако јер то само мени наноси штету. Испричаћу и позадину тог једанаестерца. Пенал је требало ја да изведем јер је тренер Паоло Занети у свлачионици на папиру написао да је извођач Никола Нинковић. Узимам лопту и саиграч Алесио да Круз ми је отима и у том тренутку очекујеш од тренера реакцију. А када сам тражио реакцију, он је окренуо леђа. То ме је испровоцирало јер није било у реду. Направио сам грешку - истакао је Нинковић.

Ђоковић и Јокић

Нинковић зна да ће га увијек пратити лош глас, али му је лакше кад види и да Новак Ђоковић и Никола Јокић некима нису по вољи.

- Мени више ништа не смета. Раније, као клинац у Партизану, сам мислио да све мора да функционише перфектно, онако како ја мислим, међутим, дефинитивно да људима у Србији не ваљаш шта год да урадиш. Знаш кад ми је то било јасно? Не читам коментаре на друштвеним мрежама јер не могу да замислим ко све коментарише, смучи ти се живот, али када сам доживео да се вређају Ђоковић и Јокић, све ми је било јасно. Они су легенде, а некоме не одговарају. Ми Срби смо чудо - рекао је Нинковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана