Бивши дефанзивац Борца Арсић каријеру наставља у Украјини

Д.Д.
Бивши дефанзивац Борца Арсић каријеру наставља у Украјини

АНТАЛИЈА - Бивши дефанзивац бањалучког Борца, Крупе и Леотара Владимир Арсић све је изненадио избором новог клуба. Након одласка из данског Вејла потписао је за украјински Черноморец из Одесе.

Одлука је изненадила све јер се у Украјини води жестоки рат. Ипак, фудбал се и даље игра, а клуб је желио да ангажује Бањалучанина и понудио му је добре услове.

Арсић се већ прикључио припремама новог клуба у турској Анталији и истиче да се добро распитао о ситуацији у Украјини прије него што је потписао уговор.

Одеса је град који је веома близу линије између зараћених страна и сигурно да није било лако преломити.

- Знам да је свима било чудно кад сам потписао за Черноморец јер се води рат у Украјини, али сам се прије одласка у овај клуб веома добро распитао о ситуацији у земљи. Наравно да је породица била забринута кад сам им саопштио одлуку, али сам их увјерио да је све у реду. Нема страха пред одлазак у Украјину. У разговору са саиграчима и управом сам добио увјеравања да се живот одвија нормално. Људи нормално живе, а Руси нису гађали цивилне циљеве. Такође, првенство се игра без проблема. Одлучио сам да потпишем уговор и већ сам у Анталији с новим саиграчима, гдје се припремам за други дио сезоне. Момци су ме одлично прихватили - истакао је Арсић за “Глас Српске”.

Његова екипа је на припремама у Турској, а своје мечеве игра на сјајном стадиону у Одеси. Црвена звезда је играла против Черномореца.

- Черноморец има сјајне услове, тренинг камп и одличан стадион на којем игра своје мечеве. Екипа је тренутно у средини табеле и жели да буде још боља у другом дијелу првенства. Такође, изборили су пласман у полуфинале Купа Украјине. Наредни ривал у полуфиналу је Шахтјор. Екипа је заиста веома млада и талентована, тако да очекујем да напредујем - истакао је Арсић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана