БиХ у завршници остала без ЕП

ГС
БиХ у завршници остала без ЕП

Фудбалска репрезентација БиХ поражена је вечерас резултатом 1:2 у мечу полуфинала баража против Украјине играном у Зеници.

„Змајеви“ су до самог финиша меча имали водство и били на корак од финала баража, али ће Европско првенство у Њемачкој наредног љета ипак остати само сан.

Изабраници селектора Саве Милошевића у вечерашњој утакмици полуфинала против Украјине били су бољи и опаснији ривал већим дијелом меча.

У првих 45 минута пропустили су неколико одличних прилика од који је свакако најбољу имао Анел Ахмедхоџић. У 37. минти фудбалер Шефилд јунајтеда након корнера је одлично одиграо главом, али је мрежу Украјинаца у задњи час спасио Конопли и избацио лопту са скоро саме гол линије.

„Змајеви“ из првог дијела утакмице могу жалити и за ситуацијом из 39. минуте. Ермедин Демировић је сјајно проиграо Едина Џеку који је био пред голмана Украјине, али је шут капитена фудбалске репрезентације БиХ завршио високо преко гола гостију.

„Змајеви“ су у истом ритму наставили и у другом полувремену, а награда је стигла у 57. минути. Лопту је у шеснаестерац убацио Амар Дедић, а у гол Украјине је скренуо Деннис Хаџикадунић и тако изазвао ерупцију одушевљења на до краја испуњеним трибинама стадиона „Билино поље“ у Зеници. Био је то уједно првенац Денисса Хаџикадунића у дресу фудбалске репрезентације БиХ.

Тим Саве Милошевића је до краја меча могао удвостручити водство у 82. минути када је Миралем Пјанић одлично упослио Демировића, али је голман Украјинаца крајњим напорима спасио своју мрежу.

Међутим, казна за пропуштене шансе стигла је у финишу. Прво је у 85. минути за 1:1 на асистенцију Конопља за 1:1 погодио Јаремчук, а поптпуни преокрет само неколико минута каније донио је Довбик.

Украјина се тако палсирала у финале које ће играти 26. марта против исланда који је такође вечерас у полуфиналу савладао Израел. Бх. тим ће 26. марта на стадиону „Грбавица“ у сарајеву играти меч без резултатског значаја против Израела, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана