БиХ сазнала противника у баражу за одлазак на ЕП у Њемачкој

Танјуг
Foto: Фудбалски савез БиХ

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине у баражу за пласман на Европско првенство у Њемачкој 2024. године играће у полуфиналу против репрезентације Украјине.

Одлучено је ово вољом данас обављеног жријеба у Ниону у у Швајцарској у којем су учествовале репрезентације које нису успјеле изборити директно своје мјесто на ЕУРУ кроз недавно окончане квалификације, али ће додатну прилику имати захваљујући добрим наступима у УЕФА Лиги нација играним прошле године. 

„Змајевима“ ће ово бити пети бараж. У досадашња четири, за европска и свјетска првенства, никада нису се успјели тим путем домоћи великог такмичења. Два пута су елиминисани од Португал, а по једном од Републике Ирске и Сјеверне Ирска.

Као освајач групе у Лиги нација репрезентација Босне и Херцеговине је изборила да у полуфиналу буде домаћини. Сусрет ће се играти највјероватније на стадиону „Билино поље“ у Зеници, а вољом данас обављеног жријеба одређено је да побједник овог сусрета буде и домаћин финала ове групе, преносе Независне.

Полуфинални мечеви баража играју се 21. марта, а финални мечеви пет дана касније. Побједници баража, укупно три репрезентације, комплетираће списак од 24 учесника предстојећег Европског првенства у Њемачкој.

Парови полуфинала баража

Лига А

Финска - Велс (домаћин финала)

Пољска - Естонија

Лига Б

Босна и Херцеговина - Украјина (домаћин финала)

Израел - Исланд

Лига Ц

Грузија - Луксембург (домаћин финала)

Грчка - Казахстан

Европско првенство игра се у јуну и јулу идуће године. Из региона су пласман већ избориле репрезентације Србије, Словеније и Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана