Бернардо Силва одвео Манчестер Сити у финале Лиге шампиона, у борбу за трофеј против Интера

Танјуг
Бернардо Силва одвео Манчестер Сити у финале Лиге шампиона, у борбу за трофеј против Интера

МАНЧЕСТЕР - Фудбалери Манчестер Ситија пласирали су се у финале Лиге шампиона, пошто су синоћ побиједили екипу Реала са 4:0 (2:0) у реванш утакмици полуфинала.

Голове за домаћи тим постигли су Бернардо Силва у 23. и 37. минуту, у 76. минуту аутогол је постигао Едер Милитао, док је Хулијан Алварез био прецизан у 91. минуту.

Домаћи тим је боље отворио утакмицу и током првих пола сата диктирао темпо игре преко поседа лопте.

Реал, бранилац трофеја, бранио се, док је енглески тим нападао углавном по боковима.

У 23. минуту после додавања Де Брујнеа на пет метара испред голмана се нашао Бернардо Силва који је погодио за 1:0. Напади Манчестер ситија су се наставили, до 37. минута када је Бернардо Силва овог пута главом погодио за 2:0.

У другом полувремену Реал је заиграо агресивније, у 51. минуту Давид Алаба имао је прилику да постигне гол из слободног ударца  али је његов шут зауставио Едерсон. Нису успијевали гости да угрозе гол домаће екипе, док је Сити вешто чувао лопту. У 76. минуту након центаршута из слободњака у шеснаестерцу Реала лопта је погодила Милита и завршила иза леђа Куртое за 3:0. Хулијан Алварез је уместо Халанда ушао у игру у 89. минуту и само два минута касније Аргентинац је поставио коначан резултат након успјешне полуконтре његове екипе.

Манчестер Сити ће у финалу 10. јуна у Истанбулу играти са екипом Интера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана