Белингем: Реал најбољи клуб на свијету, ово ми је најважнији тренутак у каријери

Танјуг
Белингем: Реал најбољи клуб на свијету, ово ми је најважнији тренутак у каријери

МАДРИД - Енглески фудбалски репрезентативац Џуд Белингем изјавио је данас да Реал најбољи клуб у историји и додао да је срећан што ће да настави каријеру у мадридском клубу, преноси шпанска Марка.

. Белингем је представљен данас у Мадриду као ново појачање Реала, а са "краљевским клубом" потписао је уговор до 30. јуна 2029. године. Реал је Борусији платио обештећење од 103 милиона евра, које са бонусима може да достигне и више од 130 милиона евра.

"Хвала свима који су овде у најважнијем дану у мом животу. У првом дану у највећем клубу на свету.

Задовољство је упознати вас све. Мадрид је најбољи клуб у историји. Захвалан сам људима који су ме довели овде", рекао је Белингем.

Енглески фудбалер је имао понуде бројних великих европских клубова, али је на крају одлучио да настави каријеру у Реалу

. "Новац ми није битан, никад нисам мислио о новцу када сам доносио овакве одлуке.

Фудбал је спорт који водим. Волим осећај који ти даје Реал. Цена ме нимало не брине, ни не знам колика је. Ја сам фудбалер, нисам ни адвокат ни рачуновођа", прокоментарисао је нови фудбалер Реала. Белингем је добио дрес са бројем пет, који је некада у Реалу носио легендарни Зинедин Зидан. "Много се дивим Зидану и његов број ме инспирише.

Не желим да будем као он, јер сам другачији. Част је носити овај број. Дрес је сам по себи велика одговорност. Увек сам много ценио Зидана и он је за мене био најбољи играч. Желим да продужим наслеђе овог броја", додао је млади енглески фудбалер. Белингем ће конкуренцију на средини терена имати у Тонију Кросу и Луки Модрићу, док поједини медији тврде да би Реал током лета могао да ангажује Килијана Мбапеа или Харија Кејна.

"То је непроцењиво искуство за мене. Њихово искуство је невероватно и покушаћу да будем поред Кроса и Модрића првих недеља. Надам се да им неће сметати. Имамо сјајну комбинацију младости и искуства. Мбапе и Кејн су невероватни играчи, али те приче сам само видео на интернету. Волео бих да играм са Мбапеом", истакао је Белингем.

Предсједник Реала Флорентино Перез пожелео је добродошлицу Белингему у мадридски клуб.

"Твоје невероватно путовање почиње од данас. Добро нам дошао и хвала ти што си одабрао нас. Један од најбољих играча света одабрао је Реал упркос другим понудама. Могао је да бира где ће да настави каријеру, а хвала му што је одабрао Реал", истакао је Перез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана