Белгијски фудбалер Еден Азар завршио играчку каријеру

Танјуг
Белгијски фудбалер Еден Азар завршио играчку каријеру

БРИСЕЛ- Некадашњи фудбалски репрезентативац Белгије Еден Азар саопштио је данас да је завршио играчку каријеру.

"Морате да слушате себе и у право вријеме да кажете стоп. Послије 16 година и више од 700 одиграних утакмица, одлучио сам да завршим каријеру професионалног фудбалера. Успио сам да остварим свој сан, играо сам и забављао се на многим теренима широм свијета. Током каријере имао сам срећу да упознам одличне менаџере, тренере и саиграче. Хвала свима на овим сјајним временима, сви ћете ми недостајати. Такође, желим да се захвалим Лилу, Челсију и Реалу. Хвала Фудбалском савезу Белгије и репрезентацији Белгије", написао је Азар на Инстаграму.

Белгијанац је подсјетио да је одлучио да у 32. години заврши играчку каријеру.

"Посебно хвала мојој породици, мојим пријатељима, мојим савјетницима и људима, који су ми били блиски у добрим и лошим временима. На крају, велико хвала вама, мојим навијачима, који сте ме пратили свих ових година и на охрабрењу свуда гдје сам играо. Сада је вријеме да уживам у својим најмилијима и доживим нова искуства. Видимо се ускоро ван терена пријатељи моји", закључио је Азар.

Азар је играчку каријеру почео у Тубизу, а потом је од 2005. до 2012. играо за Лил. Он је 2012. стигао у Челси, а седам година касније прешао је у мадридски Реал за 115 милиона евра.

Азар није оправдао очекивања у мадридском клуб због проблема са формом и повредама. Он је за Реал од 2019. до јуна 2023. одиграо 76 утакмица и постигао је седам голова. Са мадридским клубом освојио је шест трофеја.

За репрезентацију Белгије наступио је на 122 меча и 33 пута се уписао у листу стријелаца, а од националног тима се опростио прошле године послије СП у Катару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана