Барт Мајерс, новајлија у редовима Борца: Европа главни мотив за долазак

Дарко Пашагић
Барт Мајерс, новајлија у редовима Борца: Европа главни мотив за долазак

ЗРЕЧЕ - Прве минуте у редовима новог клуба Борца холандски штопер Барт Мајерс забиљежио је у пријатељском окршају против УТА Арада, екипе која је из земље у којој је овај 27-годишњак провео посљедње четири године.

По истеку уговора се одлучио за ново поглавље у каријери и избор је помало неочекивано пао на Бањалучане.

- Када ми је агент рекао да је стигла понуда клуба који је шампион БиХ, нисам се двоумио ни тренутак да дођем, јер је за сваког играча излазак на европску сцену велики изазов. Успут сам причао и са земљаком Јурахом Каролином, који је дошао неколико дана прије мене и кога нисам познавао одраније. Рекао ми је много позитивних ствари о клубу, будућим саиграчима и одлучио сам да потпишем уговор - рекао је Мајерс, који је прије румунског Петролул Плоештија наступао за холандске клубове РБЦ, НАЦ Бреду, Хелмонд и Алмере.

Саиграчима у Борцу прикључио се прије осам дана и стигао у Зрече, гдје су се Бањалучани већ налазили на припремама.

- Јако само срећан што сам овдје, сви су веома пријатни. Влада лијепа и топла атмосфера и сви су професионалци. Види се да сви имају циљ, а то је да се остваре што бољи резултати. Желимо да освојимо првенство и Куп, али и да направимо што више у Европи. Мислим да је то могуће ако вјерујемо једни у друге. Само тако се могу правити велике ствари - наставио је Мајерс.

Задовољан је првим наступом у новом клубу.

- Иако је пријатељска утакмица, лијепо је када се побиједи. Мислим да сви пружају онолико колико могу, јер се сви боримо за мјесто у тиму. Од малих ногу сам научен да је конкуренција добра ствар и да може само да унаприједи екипу. Ако нема конкуренције, и квалитет опада, а ако имате добре саиграче, постајете и ви бољи, као и цијели тим. Нови сам, тек са дошао, али трудићу се максимално да се изборим за мјесто у првом тиму. Вјерујем у себе и мислим да могу то да урадим - рекао је Мајерс.

Од самог доласка труди се да што прије савлада колико-толико српски  језик, бар за основно споразумијевање на терену.

- Већ на првом тренингу сам питао момке да ми преведу неке ријечи попут лијево, десно, сам си... Покушавам да се што прије навикнем на језик и да га користим колико могу. Изненадило ме што доста мојих нових саиграча прича енглески, што ће ми омогућити лакше споразумијевање. Када сам прије четири године дошао у Румунију, нико од саиграча није причао енглески и било ми је на почетку јако тешко да се привикнем - истакао је Мајерс.

Није имао пуно времена да упозна Бањалуку.

- Нисам успио много ствари да видим. По доласку сам имао љекарске прегледе и одмах послије тога сам се запутио у Словенију. Оно што сам на брзину успио да видим је да се ради о лијепом граду, што сам чуо и раније. Видим да се људи пуно друже, што у Румунији није баш био случај. Према оном што сам на брзину видио, Бањалука ће се јако свидјети мојој породици - нагласио је холандски интернационалац.

Послије окршаја са УТА Арадом данас ће Борац играти против још једне румунске екипе, Корвинул 1921 Хунедоаре, а планирано је да овај меч почне у 17.30 часова.

- Добро су ми познати, јер су у прошлој сезони неочекивано као друголигаш освојили Куп Румуније и изборили пласман на европску сцену. У екипи имају доста прволигашких играча на позајмици и сигурно је да нам неће бити лако. Сви они, баш као и ми, желе да се изборе за мјесто у екипи и биће сигурно тешка утакмица. У припремним сусретима све је могуће, али сматрам да ми ипак имамо боље играче - додао је Мајерс.

Холандија

Колико му клупске обавезе дозвољавају, новајлија у црвено-плавом дресу Барт Мајерс прати Европско првенство, а наравно да га највише занима како ће играти његови земљаци Холанђани.

- Били смо добри у прве двије утакмице, ала онда када је требало да будемо још бољи, подбацили смо против Аустрије. Ипак, очекујем да проради наш напад и да будемо много опаснији, што ће нам уз добру одбрану коју имамо, надам се, донијети пласман бар до полуфинала - истакао је Мајерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана