Барселона тражила да Јамал не игра против Србије?

GS
Foto: Instagram

Ламин Јамал (17) суочава се са серијом мањих повреда које су га пратиле посљедњих недјеља. Због тога је на утакмици Барселоне против Осасуне ушао с клупе, док је у дуелу између Шпаније и Данске (1:0) задобио још једну лакшу повреду.

У Барселони сада страхују од могућих посљедица уколико Јамал буде наступио и у мечу против Србије који се игра у уторак.

Ова утакмица је дио 4. кола Лиге нација, а Шпанија улази у дуел као лидер групе са двије побједе, против Швајцарске (4:1) и Данске (1:0), као и ремијем без голова са Србијом из 1. кола. Јамала ће прегледати љекарски тим репрезентације, након чега ће бити донесена коначна одлука о његовом наступу. Барселона, међутим, не жели да ризикује и затражила је да се млади фудбалер врати у Каталонију како би се опоравио.

Јамал, који је већ европски првак са шпанском репрезентацијом. На Европском првенству, на којем је дебитовао са само 16 година, а уочи финала прославио 17. рођендан, постигао је гол у полуфиналу против Француске и забиљежио четири асистенције.

Током првенства, асистирао је за голове у групној фази против Хрватске, у шеснаестини финала против Грузије, у осмини финала против Њемачке, као и у финалу против Енглеске. У дресу репрезентације одиграо је 17 утакмица, постигао три гола и уписао девет асистенција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана