Барселона без навијача против Звезде

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

БАРСЕЛОНА - Фудбалски клуб Барселона саопштио је данас да се неће жалити на казну коју јој је данас изрекла Европска фудбалска унија (УЕФА) па ће дефинитивно бити без подршке навијача у мечу против Црвене звезде 6. новембра на стадиону "Рајко Митић".

"ФК Барселона саопштава је да је добио санкцију од 10.000 евра од УЕФА и забрану продаје улазница за одлазак на утакмицу Лиге шампиона због расистичког понашања навијача током утакмице првог кола Лиге шампиона која је одиграна у Монаку 19. септембра. Клуб обавjештава јавност да ће испоштовати и примijенити санкцију у четвртом колу Лиге шампиона кад ће екипа играти против Црвене звезде у Београду 6. новембра. Барселона ће наставити да рефундира цijену улазнице свим навијачима који су је већ купили", стоји на почетку саопштења.

Додаје се да Барселона одбија било какву врсту оправдања за насиље и да ће, као што је наведено у члановима 3 и 4 свог Статута, обезбijедити заштиту и промоцију Универзалне декларације о људским правима која је укључена у Међународну повељу о људским правима коју су прогласиле Уједињене нације.

"Клуб ће појачати досадашње мjере и предузети додатне радње које су одговарајуће како би се спрijечило понављање ових догађаја у будућности, а биће санкционисани сви који су одговорни", закључује се у саопштењу Барселоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана