Бањалучки клуб прославио јубилеј: Вијек постојања Жељезничара

Д.П.
Бањалучки клуб прославио јубилеј: Вијек постојања Жељезничара

БАЊАЛУКА - Свечаном академијом одржаној у Концертној сали Банског двора Фудбалски клуб Жељезничар прославио је 100 година постојања.

Најприје је приказан документарни филм "Жељо с Предграђа" аутора Слободана Бабића. У њему се прати историјски развој клуба, почеци и и сви успјеси бањалучког клуба од његовог оснивања далеке 1924. године до данас, што "Жељу" чини најстаријим фудбалским клубом у Бањалуци. Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је истакао да сто година није мала ствар и да само неколико институција може да се похвали трајањем од једног вијека. 

- Могу само да честитам оснивачима, онима који су наставили традицију, као и садашњем руководству на јубилеју. Али не живи се од старе славе. Жељезничару су потребни нови успјеси и трофеји, а у Бањалуци има искреног пријатеља, што смо и доказали у протеклом периоду - рекао је Станивуковић и пожелио да Жељо потраје бар још један вијек. 

У име клуба обратио се предсједник Златко Давидовић, који је рекао да Жељезничар чврсто стоји на ногама, док је у име предсједника Фудбалског савеза Републике Српске Вице Зељковића поздравио његов изасланик Горан Ђукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана