Бањалучанина обожавају у Русији: "Љубазан је и плус је Србин"

ГС
Бањалучанина обожавају у Русији: "Љубазан је и плус је Србин"

Московски Спартак био је довољно брз да у току љетног прелазног рока уграбе Бањалучанина Срђана Бабића.

Златни Орлић са Мундијалита имао је у Алмерији најбољу сезону у каријери, наплатио ју је преласком на Откритје Арену у трансферу вриједном 5.000.000 евра и чини се одабрао прави пут.

Чим је стигао у тим шпанског стратега Гиљерма Абаскала, рођени Бањалучанин је похвале и постао незамјењив у стартној постави. Добре партије на клупском плану, крунисао је поготком против Бугарске за 2:2 у посљедњем колу квалификација за Европско првенство, голом којим су изабраници Драгана Стојковића Пиксија и математички обезбједили прво учешће на континенталном такмичењу послије 24 године.

На све позитивне ствари на самом терену, Бабић је међу саиграчима једно од омиљених лица у свлачионици, а то потврђују и ријечи везисте Михаила Игњатова.

Везиста Спартака упоредио је у изјави за руске медије златног Орлића са Мундијалита 2015. и претходног централног дефанзивца Самуела Жигоа, који је прешао у Олимпик из Марсеја.

– Срђан је по грађи сличан Жигоу. Међутим, ако су им физичке карактеристике сличне, карактер и није толико. Бабић је љубазнији и плус је Србин, а они су нам блиски. То значи да се одлично разумијемо, без да савршено познајемо онај други језик. Нема језичке баријере. Тако је са Срђаном, он можда не прича савршено руски, али разумије баш све – са усхићењем је говорио 24-годишњи офанзивни везиста, један од главних креатора игре Спартака, преноси Моцарт спорт.

Послије првог дијела сезоне Спартак заузима пету позицију у Премијер лиги, са само два бода од трећепласираног градског ривала Динама. Прољећни дио руског шампионата почиње у суботу, а Бабић и саиграчи играће на папиру натежи могући меч у такмичарској години – гостовање у Санк Петербургу против Зенита (субота 17.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана