Бањалучани од 21 час дочекују Егнатију: Борац сања европске снове

Дарко Драгичевић
Foto: ФК Борац/Фејсбук

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца се надају да ће за њих важити народна изрека “трећа срећа”. Бањалучани ће у трећем покушају да прођу коло квалификација за Лигу шампиона играти против шампиона Албаније Егнатије (21 час).

Реванш је на распореду за седам дана, у Елбасану, а побједник ће у 2. колу играти против грчког тима, ПАОК-а из Солуна.

Нови тренер Младен Жижовић задовољан је како је екипа радила.

- Резултати и игра показују да смо добро радили на припремама иако имамо нови тим. Неопходно нам је вријеме да се све коцкице сложе, али га тренутно немамо и проблеме рјешавамо у ходу. Егнатија је током припрема играла у формацији 3-5-2 гдје су њихови бочни често играли офанзивно. Ако нам се укаже шанса треба то да искористимо. Видјели смо недостатке у њиховој игри, имамо план али не бих откривао тактичке детаље. Желимо да кроз посједе дођемо до шанси и голова те да у првом мечу остваримо повољан резултат за реванш у Елбасану - истакао је Жижовић.

Ривал је остао без два главна играча из прошле сезоне Фернанда Медеироша и Јургена Монтенегра.

- Анализирали смо их. Истина је да су им отишла два важна играча али су довели веома квалитетне замјене. Нису мијењали ни игру ни систем. Мислим да је наша предност чињеница да смо ми нов тим тешко нас је анализирати и то је једна од наших предности надам се уз пуне трибине - додао је тренер који има само једну дилему када је ријеч о саставу.

Повезани текст:

“Глас Српске” доноси све о наступима Борца у европским такмичењима

Капитен Срђан Граховац истиче да је атмосфера унутар екипе одлична.

- Добро смо радили, све је прошло без повреда. Имамо нов тим и покушали смо да се што прије уклопимо. Времена није било пуно, нови су захтјеви тренера и мислим да смо их добро прихватили. За нас је ово историјска утакмица јер би успјехом имали шансу да направимо искорак у Европи и обезбиједимо још најмање шест мечева. Надам се пуном стадиону и додатном притиску на ривала којем је ово ипак други излазак у Европу. Желим пун стадион да нас носи и да остваримо жељени пролазак - рекао је Граховац

Искуство

Граховац је био учесник и првог меча у квалификацијама за Лигу шампиона кад је Борац поражен против Макабија и има искуство из европских дуела.

- Добро ће нам доћи то искуство. Не само ја, већ имамо у тиму још момака који су играли европске мечеве, тако да знамо како да се носимо с притиском. Ривал чини се има мање тих мечева. Често смо улазили с превише респекта и онда жалили за пропуштеним јер смо видјели да можемо да се носимо с ривалима, а сад то неће бити случај - истакао је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана