Бањалучани "циљају" нови искорак у Европи (ПАОК-Борац, 3:2)

ГС
Бањалучани "циљају" нови искорак у Европи (ПАОК-Борац, 3:2)

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца од 19.30 часова на стадиону “Тумба” против ПАОК-а играју први сусрет другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Иако је свима јасно да је првак Грчке, који по “Трансфермаркту” има нешто више од 12 пута скупљу екипу од “црвено-плавих”, апсолутни фаворит, у табору “Великана из Платонове” желе да направе још један искорак на међународној сцени. У првом колу послије двомеча и бољег извођења пенала елиминисали су албанског шампиона Егнатију, чиме је обезбијеђено још најмање шест европских утакмица, али и бар сигуран плеј-оф за Лигу конференције. Са друге стране, екипи ПАОК-а ово је прва европска утакмица у актуелној сезони.

Прво полувријеме

Првих 45 минута видјели смо четири гола, по два са обје стране.

Домаћини су повели у 17 минуту голом Коулиеракиса, да би четири минуте касније црвено-плави изједначили. Прецизан са бијеле тачке био је Херера.

Ново вођство екипе из Солуна забиљежено је у 39. минуту, али се Бањалучани не предају те у посљедњем минуту првог дијела утакмице поново изједначавају. Мрежу ПАОК-а овога пута погађа Кулашин.

Друго полувријеме

На старту другог дијела могао је Борац и до вођства. У доброј прилици се нашао Давид Вуковић који није погодио.

Велики проблем на овом мечу били су прекиди. У 51.минуту Десподов је извео корнер, голман Борца Дамјан Шишковски је лопе процијенио лет лопте и она је дошла до Труст Еконга који је донио ново вођство.

Паок је могао да повећа предност након продора Андрије Живковића а он је у игру ушао у другом дијелу. Репрезентативац Србије је убацио лопту у шеснаестерац гдје је Кулашин интервенисао испред Самаре и искупио се за своју грешку.

Састави

ПАОК: Котарски, Састре, Трост-Еконг, Кулиеракис, Баба, Оздоев, Шваб, Десподов, Мург, Таисон, Томас

БОРАЦ: Шишковски, Квржић, Мајерс, Каролина, Ерера, Граховац, Скоруп, Кулашин, Савић, Вуковић, Лукић

Реванш

Реванш сусрет Борца и ПАОК-а биће одигран 31. јула на Градском стадиону у Бањалуци са почетком у 21 час. Карте за ту утакмицу пуштене су јуче у продају. Цијена улазнице за источну трибину је 20 марака. Присталице Бањалучана, које овај дуел желе да посматрају са западне трибине за секторе А и Д мораће да издвоје 30, а секторе Б и Ц 40 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана