Бајка се наставља, Борац сања пролазак групе

Дарко Драгичевић
Бајка се наставља, Борац сања пролазак групе

НИКОЗИЈА - Европска бајка се наставља! Борац је шокирао Апоел у Никозији и славио 1:0, па је тако све ближи проласку и групне фазе Лиге конференције. Успјех који ни највећи оптимисти и навијачи нису могли да сањају на почетку сезоне.

“Црвено-плави” су одиграли још један веома добар тактички меч у којем су успјели да неутралишу главне играче ривала, те а уз велику борбеност остваре сјајан резултат. Гинуло се за сваку лопту и награда је стигла на крају меча. Бањалучки тим је остварио прву побједу у групној фази.

Тренер Апоела Маноло Хименез покушао је да промјеном формације изненади свог колегу Младена Жижовића. Борац је на старту одлично одговорио на очеивани притисак домаћих и нису дозволили да их ривал нападне високим пресингом.

Апоел је први запријетио у 17. минуту када је покушао Макс Мејер али је Филип Манојловић одбранио.

У 24.минуту затресла се мрежа бањалучког тима, али је срећом на интервенцију ВАР он поништен

Техера је убацио лопту, Радосав Петровић је послао у мрежу, али се бивши репрезентативац Србије налазио у недозвољеној позицији.

Након тога имао је и тим из Српске прилику да угрози ривала али је нападач Ђорђе Деспотовић мало закаснио. На полувријеме се отишло без голова.

Покушао је Хименез измјенама да промијени ритам, али у томе није у потпуности успио. Борац је након покушаја Деспотовића био све конкретнији. Ерера је упослио Савића чију је повратну лопту Огринец послао поред гола. Био је то наговјештај вођства.

Ерера је изборио прекршај у 64.минуту. Стефан Савић је убацио лопту у шеснаестерац а она је преварила Вида Белеца и завршила у мрежи.

Након примљеног гола Апоел је заиграо још офанзивније јер није имао шта да изгуби. У 74 минуту Абагња је силовито шутирао поред гола.

Могао је Борац да све ријеи у 80.минуту. Сјајан контранапад је извео Стефан Савић који је “подвалио” лопту Стојану Врањешу, а његов покушај је зауставио Белец.

Домаћи су покушавали ударцима из даљине да дођу до изједначења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана