Арсенал одолио Ливерпулу и остао на врху

ГС
Арсенал одолио Ливерпулу и остао на врху

Фудбалери Ливерпула и Арсенала одиграли су паклен дерби на Енфилду у 18. колу Премијер лиге.

Битка за челну позицију у Премијер лиги апсолутно је оправдала очекивања, оба тима су дали све од себе и на крају подијелили плен, 1:1 (1:1).

Тако је Арсенал задржао бод предности на врху табеле, али традиција се наставила јер од 2012. немају побједу на Енфилду, подсјећа Б92.

Гледали смо жесток, нападачки фудбал, без калкулација, била је то борба отвореног гарда и када се све сабаре, реми је некако и најправеднији исход иако ће и једни и други жалити за приликама.

Фантастичан фудбал гледали смо на Енфилду од првог звиждука судије Криса Каванага.

Арсенал је први кренуо са центра и одмах кренуо силовито ка голу, а плод прве акције био је мали промашај Жезуса.

Међутим то као да је најавило вођство изабраника Микела Артете до ког су стигли веома брзо, у четвртом минуту.

Мартин Едегор је сјајно извео прекид, највише је пред голом скочио штопер Габријел и главом послао лопту иза леђа Алисона.

ВАР је све уредно провЈерио, све је било чисто и Арсенал је тако стекао предност.

Међутим, то је пробудило и домаћи тим и публику на Енфилду, па су кренули и "црвени".

Дијас је у 11. минуту изблокиран у задњи час, а на другој страни Габријел Жезус је шутирао преко пречке у 13. минуту.

У тој атомској, фуриозној игри, лопта је за тили час била на другој страни, па биљежимо велику шансу за Салаха у 14. минуту када је погодио спољни дио мреже.

Тражили су играчи Ливерпула пенал у 20. минуту послије играња руком од стране Едегора, али је Каванаг сматрао да је играо нехотице, пошто је изгубио равнотежу и био у паду.

И у 29. минуту, Ливерпул је стигао до изједначења.

Сјајна дуга лопта Александера-Арнолда на десни бок, покупио је Мохамед Салах, попут слаломаша ушао у казнени простор и поред тројице играча послао бомбу у мрежу Арсенала - 1:1.

Четири минута касније, повриједио се Цимикас, када је у жару борбе за лопту у дуелу са Саком, оборио на траву и Јиргена Клопа.

До полувремена, Габријел Мартинели је у 42. минуту могао да донесе нову предност Арсеналу, промашио је цијели гол, иако је Алисон био ван њега.

Гдје су стали на крају првог, ту су наставили у другом уз једнак интензитет.

Ливерпул је појачао висок пресинг, тјерао на грешку играче Арсенала и умало да то искористи на почетку, послије прилика за Салаха у 50. и Гомеза у 54. минуту.

Само што је ушао у игру умјесто повријеђеног Луиса Дијаса, Харви Елиот је у 70. минуту погодио спољни дио стативе.

И онда послије страхивите контре Ливерпула, "пет на два" у 72. минуту, нестваран промашај - Александер- Арнолд је погодио пречку!

На другој страни, Рајс је покушао у 80. мунуту, али је изблокиран, да би минут касније био оборен Хаверц, али је судија процијенио да то није било довољно да досуди пенал.

Покушао је Сака у првом минуту надокнаде, ударцем са преко 20 метара, није био прецизан и то је било све што смо видјели на Енфилду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана