Аргентина тражи од Месија да се извини (ВИДЕО)

Б92
Foto: Танјуг/АП

Много буре дигло се послије финала Копа Америка, у ком је Аргентина побиједила Колумбију.

Званичници аргентинске владе позвали су капитена фудбалске репрезентације Лионела Месија и предсједника Фудбалског савеза те земље Клаудија Тапију да упуте извињење због видео снимка на коме се виде фудбалери Аргентине који, након победе у финалу Копа Америке, скандирају расистичке пјесме о француским фудбалерима афричког поријекла.

На снимку који је објавио везни фудбалер Енцо Фернандес се не види да ли Меси учествује у скандирању, али подсекретар за спорт Хулио Гаро сматра да би и он требало да упути извињење.

"Капитен националног тима мора да се извини за овај случај. Исто важи и за предсједника савеза. Мислим да је то прикладно. (Инцидент) оставља нашу земљу у лошој позицији и поред добрих успјеха", оцијенио је Гаро.

ФИФА је саопштила раније да истражује случај након што је Фудбалски савез Француске уложио жалбу, а фудбалски клуб Челси је навео да је покренуо дисциплински поступак против свог играча Енца Фернандеза који је објавио снимак.

Фернандес је упутио јавно извињење због снимка, који је настао током славља аргентинских фудбалера након финала Копа Америке у ком су савладали Колумбију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана