Аргентина ће бити смјештена у студентском дому умјесто луксузног хотела, разлог је невјероватан

ГС
Foto: Танјуг/АП

Лионел Меси и његови аргентински саиграчи одлучили су да не желе бити смјештени у луксузном хотелу с пет звјездица током СП-а у Катару, а умјесто тога боравиће у студентском дому, све како би могли уживати ​​у традиционалном роштиљу.

Како преноси Дејли Мејл, аргентински тим стигао је у Доху у раним јутарњим сатима у четвртак, али за разлику од својих ривала који одсједају у неким од најлуксузнијих хотела у граду, Аргентинци су се упутили "скромнији" смјештај у студентским домовима Универзитета у Катару.

Изненађујућа одлука да одсједну тамо донесена је након што су аргентински фудбалски званичници одлучили да ће им пространи кампус омогућити да организују "слатке асадое" - традиционалне роштиље који су један од кулинарских ужитака у тој јужноамеричкој земљи.

У склопу универзитета изграђена је посебна зона за роштиљ "асадо", што ће Месију и његовим пријатељима омогућити да уживају у разним, углавном говеђим одресцима и кобасицама, које ће се припремати на традиционалан аргентински начин.

Ово јело је обично праћено једноставном салатом и вином, иако ће Меси и саиграчи вјероватно имати строга наређења да не претјерују с пићем.

Говедина из јужноамеричке земље која се сматра најбољом на свијету такође је пребачена у Катар за потребе репрезентације Аргентине, која је међу фаворитима Свјетског првенства. Посебан асадо кувар ће такође бити при руци фудбалерима како би осигурао да се куха баш онако као у Аргентини.

Дио кампуса Универзитета у Катару у којем се налази аргентински тим састоји се од 90 соба, садржи најмодерније спортске објекте, олимпијски базен и властити фудбалски стадион капацитета 10.000 људи.

Смјештен на периферији Дохе, сматра се једним од водећих универзитета у региону и основан је 1973. године.

Аргентина ће играти у групи Ц заједно с Мексиком, Пољском и Саудијском Арабијом, пише Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана