Анчелоти води Бразил: Италијан “прешао игрицу” послије Реал Мадрида

ГС
Анчелоти води Бразил: Италијан “прешао игрицу” послије Реал Мадрида

Реал Мадрид и Бразил су синоними за фудбал, једни из клупског, други из репрезентативног. Италијански стручњак успио је да договори долазак на клупу Селекаа чим му истекне мандат у Мадриду.

Карло Анчелоти ће постати селектор Бразила од јуна 2024. године и водиће га на Копа Америка, потврдио је први човјек тамошњег фудбала Едналдо Родригес.

До тада ће трофејни стручњак одрадити уговор са краљевским клубом, већ сада је познато да неће бити договорен нови шта год да уради, послије чега ће кренути пут Бразила, преноси Сспортал.

Годину дана ће као привремено рјешење да буде тренер Флуминенсеа Фернандо Диниз. Обављаће паралелно двије функције све док Анчелоти не дође на клупу петоструког првака свијета.

Постоји могућност да то буде и прије јуна, уколико се Анчелоти раније растане од Реала, за шта ће бити потребно да има лоше резултате или наруши однос са управом клуба, који јесте на “стакленим ногама”. Разлог је неактиван прелазни рок и што и даље није добио нападача послије одласка Карима Бенземе у Ал Итихад.

Анчелоти ће поштовати обавезе у Реалу, али је већ сада јасно да ће бити мислима у Бразилу, који ће му бити изазов као ниједан до сада, иако је водио највеће клубове и правио невјероватне успјехе.

Са Миланом, Челсијем, Пари Сен Жерменом, минхенским Бајерном, Јувентусом, Наполијем, сад други пут са Реалом... Нико такву живописну каријеру није имао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана